Cum recunosti uleiul contrafacut? Afla de la specialistul nostru!

Cum recunosti uleiul contrafacut? Afla de la specialistul nostru!
Cum recunosti uleiul contrafacut? Afla de la specialistul nostru!

Folosim uleiul la prepararea mancarurilor, insa in momentul cumpararii acestuia esti atenta la felul in care arata si la ce scrie pe eticheta? Nutritionistul Paul Moraru iti ofera cateva sfaturi utile pentru a alege cel mai bun tip de ulei.

Specialistul a dezvaluit in emisiunea „Draga mea prietena” care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont cand alegi uleiul pentru gatit.

„In primul rand, pot fi date false inclusiv pe sticla, in al doilea rand ne uitam daca este tulbure, mai exact daca are o masa destul de vascoasa si se poate omogeniza in timp ce amestecam sticla. Nu in ultimul rand, daca sare apa din ulei cand se toarna in tigaie inseamna ca nu este un ulei de calitate”, afirma specialistul.

Uleiul de rapita si cel de struguri sunt cele mai bune uleiuri pentru sanatate, fiindca au in compozitia lor acizi grasi Omega-3, Omega-6 si chiar Omega-9. Cu toate acestea, ele nu sunt recomandate pentru gatit, fiindca se degradeaza cand sunt incalzite la temperaturi mari.

In ceea ce priveste uleiul de masline, gustul lui trebuie sa fie amarui si usor intepator pentru a fi considerat bun.

Insa, trebuie sa tii cont ca exista mai multe tipuri de ulei de masline, iar gustul lor difera.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

##VIDEO1040##

Pentru prajit, cel mai bun ulei este cel de palmier, extravirgin, pentru ca rezista pana la temperatura de 170 grade Celsius. Din pacate, acest ulei contine destul de multe calorii, potrivit nutritionistului, fapt pentru care nu este recomandat persoanelor supraponderale sau obeze.

„Cel mai consumat ulei de pe piata este cel prost, fiindca toata lumea se duce sa cumpere ce e mai ieftin. Insa, ce e ieftin dauneaza sanatatii. Cu cat este mai rafinat, cu atat uleiul este mai nociv deoarece contine tot felul de substante toxice. Spre exemplu, uleiul de floarea-soarelui contine o cantitate mare de colesterol, crescand riscul de a suferi de afectiuni cariovasculare. De obicei, uleiul de slaba calitate se gaseste de cumparat in sticle transparente, de plastic si este trecut des de la temperaturi scazute la temperaturi ridicate.

Cu alte cuvinte, este un ulei degradat, care devine toxic indiferent de modul in care este folosit”
, conchide nutritionistul Paul Moraru.

De asemenea, nutritionistul subliniaza ca uleiul nu trebuie refolosit, fiindca ii creste toxicitatea si puterea de a dauna organismului.

##VIDEO1041##



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies