Innebunita dupa ciocolata? Afla cate calorii are desertul tau preferat!

Innebunita dupa ciocolata? Afla cate calorii are desertul tau preferat!
Innebunita dupa ciocolata? Afla cate calorii are desertul tau preferat!

Chiar daca nu pare, ciocolata chiar este un aliment sanatos. Si aici vorbim despre ciocolata neagra, cu o concentratie mare de cacao.

 

Pe langa beneficiile pentru sanatate, ciocolata ajuta si la moral, scade stresul si ne ofera energia de care avem nevoie. Insa stii cate calorii are desertul tau preferat?
Ciocolata neagra este ciocolata fara lapte si contine cel putin 35% cacao si cel putin 18% unt de cacao. Exista insa si tipuri de ciocolata al caror continut de cacao ajunge la 80%. Ciocolata cu peste 75% cacao contine 500 de calorii, adica 60 de calorii pe patratel.
Ciocolata cu un minim de 65% cacao are 520 de calorii la 100 de grame.
Ciocolata cu lapte contine grasimi din lapte, lapte praf sau condensat. Trebuie sa contina minimum 20% cacao in substanta solida si 20% lapte, inclusiv grasimi din lapte. Ciocolata cu lapte contine 560 de calorii la 100 de grame.
Ciocolata alba nu este chiar ciocolata in adevaratul sens al cuvantului, deoarece nu contine pudra de cacao, ci doar unt de cacao, zahar si lapte.
Trebuie sa contina unt de cacao in proportie de cel putin 14%, iar lapte si grasimi din lapte cel putin 3,5%. Ciocolata alba are intre 500 si 540 de calorii.

Pe langa beneficiile pentru sanatate, ciocolata ajuta si la moral, scade stresul si ne ofera energia de care avem nevoie. Insa stii cate calorii are desertul tau preferat?

Ciocolata neagra este ciocolata fara lapte si contine cel putin 35% cacao si cel putin 18% unt de cacao.

Exista insa si tipuri de ciocolata al caror continut de cacao ajunge la 80%. Ciocolata cu peste 75% cacao contine 500 de calorii, adica 60 de calorii pe patratel. Ciocolata cu un minim de 65% cacao are 520 de calorii la 100 de grame.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ciocolata cu lapte contine grasimi din lapte, lapte praf sau condensat.

Trebuie sa contina minimum 20% cacao in substanta solida si 20% lapte, inclusiv grasimi din lapte. Ciocolata cu lapte contine 560 de calorii la 100 de grame.

Ciocolata alba nu este chiar ciocolata in adevaratul sens al cuvantului, deoarece nu contine pudra de cacao, ci doar unt de cacao, zahar si lapte. Trebuie sa contina unt de cacao in proportie de cel putin 14%, iar lapte si grasimi din lapte cel putin 3,5%.

Ciocolata alba are intre 500 si 540 de calorii.

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies