Invata de la Thea Haimovitz sa-ti faci masti de musetel! Uite ce efecte miraculoase au

Invata de la Thea Haimovitz sa-ti faci masti de musetel! Uite ce efecte miraculoase au
Invata de la Thea Haimovitz sa-ti faci masti de musetel! Uite ce efecte miraculoase au

Musetelul este o planta miraculoasa, iar Thea Haimovitz o stie foarte bine.

Thea Haimovitz a stat de vorba cu Kfetele.ro si a oferit informatii interesante si foarte folositoare despre musetel si modul in care acesta poate fi folosit pentru a trata acneea juvenila.

"In scrieri de sfarsit de secol 19 si inceput de secol 20 (ceea ce ar echivala astazi cu un fel de sfat al specialistului), se dadeau sfaturi de specialitate legate de musetel. In acea perioada se povestea ca atunci cand treci pe langa o planta de musetel trebuie sa ii spui "Buna dimineata, domnule doctor".

Vechii egipteni considerau musetelul o planta sacra. Bineinteles ca pe vremea respectiva nu exista poluare.  In concluzie, aceasta planta pe care o puteai gasi crescand spontan chiar pe langa garduri iti putea modifica viata.

Sa mentionam ca prin simpla infuzie a florii de musetel si transformarea lui in ceai,   putea fi folosit pentru par.. De exemplu, fetele care voiau sa isi mentina cosita mai blonda isi spalau parul cu apa de ploaie din care faceau ceai de musetel.

Pentru rani, din musetel sa faceau cataplasme, indispensabile in tratamentul pielii inflamate sau predispusa la alergii. Pentru acneea juvenila se puneau pe fata comprese. Inca din vremea respectiva, din musetel se preparau tincturi. Tinctura este o combinatie a elementelor active dintre o planta si alcool. Cu tinctura obtinuta din musetel se dezinfecta foarte eficient. Din musetel inca din vremuri vechi era cunoscuta tehnica obtinerii uleiului esential.

Tocmai aceste proprietati ale musetelului ne aduc in anul 2014. Din magazinele cu produse naturale (gen Plafar), trebuie sa cumparam o sticluta de ulei esential de musetel. Uleiul esential contine, de fapt, “inima plantei” (de exemplu din 3 kilograme de seminte uscate dintr-o planta, se pot obtine cativa mililitri de ulei esential din acea planta. Uleiurile esentiale se mai pot obtine din coaja unui arbore, radacinile unei plante, din frunzele sau florile ei.)

Uleiul esential de musetel se obtine din florile plantei, si se vinde in sticlute mici, picatura cu picatura. Vorbim despre un produs concentrat care are capacitatea sa vindece. Trebuie sa crezi in puterea plantei.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Este obligatoriu sa cumperi sticlutele cu uleiurile esentiale de la un brand cu traditie.

O sticluta cu ulei esential de calitate poate sa coste intre 60 si 100 lei.

Sfat: cantitativ la o cana cu ceai  de musetel se adauga 2 picaturi de ulei esential de musetel.

Se recomanda ceaiul de musetel obtinut din florile plantei recoltate din zone nepoluate.  Ca alternativa secunda, se poate folosi si ceaiul obtinut din pliculete.

Se toarna ceaiul in forma de gheata- cubulete si se pune la congelator.

Se poate pastra o parte din ceai si separat, la rece in frigider.

Din ceaiul racit, se pot umezi comprese sub forma de masti pe fata, mai ales pe zonele afectate de acnee.

Cuburile de gheata obtinute din amestecul de ceai si ulei esential daca le pui pe cate un cos  si tii apasat o vreme  te ajuta sa vindeci cosul.

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Daca

vorbim despre o acnee juvenila sau eruptii cutanate care nu au la baza o cauza interna sau infectie cu stafilococ, tratamentul cu musetel poate fi extrem de eficient si poate duce la vindecare.

Aceleasi cubulete pot fi folosite si de restul persoanelor din casa- mama, sora, tatal- pentru tratarea pungilor de sub ochi.

Aceasta este practic o masca educativa.

Cunoscand ingredientele poti aprecia corect puterea plantelor din cremele de ingrijire si tratare a fetei."

", a spus Thea Haimovitz pentru Kfetele.ro.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies