Desert delicios pentru pasionatele de dulciuri! Invata sa prepari sarailie

Desert delicios pentru pasionatele de dulciuri! Invata sa prepari sarailie
Desert delicios pentru pasionatele de dulciuri! Invata sa prepari sarailie

Chef Doru de la "Draga mea prietena" a pregatit in timpul emisiunii de vineri o delicioasa reteta de sarailie.

 

Costul total pentru 10 persoane se ridica la 60 de lei aproximativ.
Ingrediente
Un pachet foi de placinta
500 g nuca
50 g pesmet
500 g zahar
500 ml apa
O cana de ulei sau margarina topita
O lingurita de scortisoara
Coaja de la o lamaie
Mod de preparare
Se
unge o tava cu ulei sau margarina topita.
Nucile se macina fin si se amesteca cu scortisoara si pesmetul.Se dezgheata foile de placinta la temperatura camerei, se desfac pe lung si se taie pe jumatate.
Se ia o mana de umplutura, se presara pe fata fiecarei jumatati de foaie de placinta, iar cu ajutorul unei linguri sau o bagheta de lemn de maxim 5mm grosime, se ruleaza foaia de placinta pastrand la mijloc amestecul de nuca.
Se strang capetele ruloului catre interior, facand din rulou un “acordeon” si tot asa procedam cu fiecare sarailie in parte.
Se ung cu toata cantitatea de margarina topita sau de ulei si se dau la cuptorul incins la 180 grade, timp de 20 minunte.
Cand se scot, se toarna imediat siropul.
Siropul de zahar
Apa si zaharul se pun la fiert, iar cand au dat in clocot, se iau de pe foc si se adauga zeama de lamaie.
Se toarna fierbinte peste baclava si se lasa 3-4 ore la rece.iew

Costul total pentru 10 persoane se ridica la 60 de lei aproximativ.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente

Un pachet foi de placinta
500 g nuca
50 g pesmet
500 g zahar
500 ml apa
O cana de ulei sau margarina topita
O lingurita de scortisoara
Coaja de la o lamaie

Mod de preparare



Se unge o tava cu ulei sau margarina topita.Nucile se macina fin si se amesteca cu scortisoara si pesmetul.Se dezgheata foile de placinta la temperatura camerei, se desfac pe lung si se taie pe jumatate.

Se ia o mana de umplutura, se presara pe fata fiecarei jumatati de foaie de placinta, iar cu ajutorul unei linguri sau o bagheta de lemn de maxim 5mm grosime, se ruleaza foaia de placinta pastrand la mijloc amestecul de nuca.


Se strang capetele ruloului catre interior, facand din rulou un “acordeon” si tot asa procedam cu fiecare sarailie in parte.Se ung cu toata cantitatea de margarina topita sau de ulei si se dau la cuptorul incins la 180 grade, timp de 20 minunte. Cand se scot, se toarna imediat siropul.
Siropul de zahar 

Apa si zaharul se pun la fiert, iar cand au dat in clocot, se iau de pe foc si se adauga zeama de lamaie.Se
toarna fierbinte peste baclava si se lasa 3-4 ore la rece.

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies