Clatite cu afine- un mic dejun delicios pentru diminetile din weekend!

Clatite cu afine- un mic dejun delicios pentru diminetile din weekend!
Clatite cu afine- un mic dejun delicios pentru diminetile din weekend!

Daca te-ai saturat de cereale cu lapte sau omleta poti incerca in diminetile de sambata sau duminica o reteta dulce. Clatitele cu afine iti vor incanta papilele gustative!

 

Ingrediente:  o cana si jumatate de faina, 2  linguri de zahar, o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, o lingurita de praf de copt, o jumatate de lingurita de sare,  2 oua, o cana de lapte, o cana de frisca, o jumatate de unt topit, o lingurita de esenta de vanilie, o lingurita de coaja de lamaie rasa si afine (proaspete, congelate sau gem de afine).
Mod de preparare:  amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea intr-un bol mare; intr-un alt bol bate ouale cu un tel si adauga apoi laptele, frisca, jumatate din cantitatea de unt topit si esenta de vanilie, amestecand constant;  peste ingredientele uscate adauga mix-ul de oua cu lapte si frisca; amesteca din nou pana se obtine un aluat care curge; in compozitie se pot aduga afine proaspete sau congelate si coaja de lamaie rasa;
Pregateste o tigaie in care vei coace clatitele in untul ramas.
 Toarna amestecul de clatite in tigaie cu un polonic mic. Clatitele nu trebuie sa aiba diamentrul mai mare decat al unui bol de marime medie.  Dupa ce clatitele sunt coapte pe ambele parti le poti servi cu gem de afine sau afine proaspete si miere.

Ingrediente: o cana si jumatate de faina, 2 linguri de zahar, o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, o lingurita de praf de copt, o jumatate de lingurita de sare,  2 oua, o cana de lapte, o cana de frisca, o jumatate de unt topit, o lingurita de esenta de vanilie,

o lingurita de coaja de lamaie rasa si afine (proaspete, congelate sau gem de afine).

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Mod de preparare: amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea intr-un bol mare; intr-un alt bol bate ouale cu un tel si adauga apoi laptele, frisca, jumatate din cantitatea de unt topit si esenta de vanilie, amestecand constant;  peste ingredientele uscate adauga mix-ul de oua cu lapte si frisca; amesteca din nou pana se obtine un aluat

care curge; in compozitie se pot aduga afine proaspete sau congelate si coaja de lamaie rasa;

Pregateste o tigaie in care vei coace clatitele in untul ramas. Toarna amestecul de clatite in tigaie cu un polonic mic. Clatitele nu trebuie sa aiba diamentrul mai mare decat al unui bol de marime medie. Dupa ce clatitele sunt coapte pe ambele parti le poti servi cu gem de afine sau afine proaspete si miere.

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies