Chef Doru Serban a pregatit la „Draga mea prietena” o prajitura desteapta cu cacao. Uite care sunt ingredientele si cum se prepara!
Ingrediente
9 oua
7 linguri de faina
2 linguri de cacao
1 l lapte
250 g zahar
200 g unt topit si racit
Arome (rom, coaja lamaie, coaja portocala, extract vanilie)
Mod de preparare
Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga untul topit si racit, apoi treptat se adauga laptele amestecand in continuu cu mixerul la viteza mica.
Albusurile se bat spuma, se incorporeaza usor faina amestecata cu cacao, amestecand incet, de jos in sus, pastrand consistenta pufoasa.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Se toarna peste albusuri compozitia de galbenus, amestecand cu grija pentru a pastra textura.
Se toarna in tava si se da la cuptor timp de 25-30 minute, la 180°C.