Reguli simple de aplicat in beneficiul sanatatii tale! Uite care sunt acestea

Reguli simple de aplicat in beneficiul sanatatii tale! Uite care sunt acestea
Reguli simple de aplicat in beneficiul sanatatii tale! Uite care sunt acestea

Sanatatea este cel mai de pret lucru. De multe ori ignoram acest aspect din cauza programului incarcat sau din cauza ignorantei. Exista cateva lucruri simpe pe care le poti face pentru tine si sanatatea ta, obiceiuri care te vor ajuta sa te cunosti mai bine. Iata care sunt acestea.

Pregateste-te inainte sa mergi la doctor. Inainte sa iti faci controlul de rutina, gandeste-te la lucrurile pe care trebuie sa i le spui medicului tau. Fie ca este vorba de o vizita la ginecolog sau un control general, trebuie sa comunici ce schimbari au avut loc, in ceea ce priveste corpul tau. Astfel medicul va stii sa se focuseze pe acele aspecte in momentul in care te consulta.

Examineaza-ti sanii. Medicii recomanda ca o data pe luna, dupa perioada de menstruatie sa iti palpezi sanii in timp ce esti la dus. Acest control periodic te poate ajuta sa observi anumite modificari.  In cazul in care simti ca ceva nu este in regula fa-ti cat mai repede o programare la medic.

Analizeaza-ti alunitele de pe corp. Daca observi modificari in ceea ce priveste culoarea, forma sau marimea acestora, o vizita la dermatolog este obligatorie.

Foloseste creme cu factor de protectie atat pentru fata cat si pentru corp, mai ales pe perioada verii. Chiar daca ai tenul mai inchis, riscul aparitiei cancerului de piele este foarte mare.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Fa-ti un calendar menstrual. Astfel vei stii exact care este prima zi de menstruatie, perioada de ovulatie, sau zilele in care esti fertila (daca vrei sa concepi un copil).

Aceste date sunt foarte importante atunci cand mergi la ginecolog. Noteaza de asemenea si schimbari care se petrec de la luna la luna (culoarea scurgerilor vaginale, dureri menstruale, dureri aparute in timpul actului sexual sau alte probleme care ti-ar putea da batai de cap).

Fa miscare cel putin 10 minute pe zi. Tot e mai bine decat sa nu faci miscare deloc. Urca scarile in loc sa mergi cu liftul sau plimba-te in parc.

Rezerva-ti 5 minute pe zi pentru relaxare. Mediteaza, fa yoga sau orice alta activitate care te poate ajuta cu diminuarea stresului.

Dormi suficient. Cele opt ore de somn pe noapte te vor ajuta sa treci cu bine peste o zi plina de activitati stresante. Mai mult, rezistenta sistemului tau imunitar depinde de cat dormi.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies