Iata care sunt cele mai bune fructe pe care ar trebui sa le consumi cat mai des!

Iata care sunt cele mai bune fructe pe care ar trebui sa le consumi cat mai des!
Iata care sunt cele mai bune fructe pe care ar trebui sa le consumi cat mai des!

Pe langa faptul ca sunt delicioase si contin putine calorii, fructele sunt extrem de benefice pentru organism gratie proprietatilor pe care le au. Uite care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta!

Kiwi

Acest fruct este bogat in vitamina C, fibre si potasiu, substante nutritive care fac din kiwi un superaliment. In plus, kiwi-ul contine fitonutrienti, dar si alte vitamine si minerale care tin la distanta problemele respiratorii, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si reduc riscul afectiunilor cardiovasculare.

Capsuni

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Pe langa faptul ca mentin in limite normale presiunea arteriala, capsunile ofera organismului o cantitate mare de vitamina C, contribuind astfel la combaterea

efectelor nocive ale radicalilor liberi. In plus, cercetarile arata ca un consum constant de capsuni scade riscul de a suferi de cancer la san, cervical sau stomacal.

Merisoare

Merisoarele contin polifenoli si flavonoizi, doua componente cheie care au roluri antioxidante la nivelul organismului. Pe langa faptul ca previn imbatranirea prematura, merisoarele cresc rezistenta corpului in fata microorganismelor care cauzeaza infectii bacteriene.

Papaia

Acest fruct tropical contine papaina, o enzima digestiva care stimuleaza metabolismul, contribuind astfel la o mai buna ardere a depozitelor de grasime. In plus, papaina impreuna cu o alta enzima cunoscuta sub numele de chimopapaina reduc inflamatiile de la nivelul pielii si grabesc vindecarea ranilor si a vanatailor.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Pilaful sârbesc iese mai bun ca niciodată, iar Gabriela Cristea te învață secretul! „Nu pot să mă abțin și să nu pun și o mână de pătrunjel ca să fie și ceva verde.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Ilie Năstase, atac fără precedent la adresa Simonei Halep: "O mare greșeală! Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg?"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D – o poveste despre supraviețuire, prietenie și speranță

Octombrie aduce temperaturi foarte ridicate în România! Prognoza meteo actualizată


Cookies