Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a pregatit o reteta delicioasa de post.
Costul estimativ pentru sase persoane este de 30 de lei.
Ingrediente
O ceapa
Sare, piper, ulei de masline
1 kg ciuperci
Dafin, cimbru
O legatura verdeata
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro
Pentru aluat:
2 cani lapte de soia
O cana faina integrala
O cana fulgi de ovaz
O lingura ulei
O lingurita extract de vanilie
Un praf de sare
Mod de preparare
Aluatul
Se pun toate ingredientele in blender si se amesteca pana cand se obtine o pasta omogena.
Trebuie sa se obtina o consistenta cremoasa ca o smantana subtire.Se mai adauga faina sau lapte daca este nevoie, apoi se da la rece timp de 15-20 minute.
Intr-o tigaie incinsa, se coc clatitele pana cand devin aurii pe ambele parti, apoi se servesc cu umplutura de ciuperci.
Umplutura
Se caleste ceapa la foc foarte mic, adaugand sare, piper, dafin si cimbru. Se adauga ciupercile tocate marunt, se caleste totul, se corecteaza de gust si se amesteca cu verdeata proaspat tocata.