Chef Doru Serban iti spune cum sa prepari Colarezi cu lapte - un desert care-ti va incanta papilele gustative. Iata!
Ingrediente
1,5 l lapte
400 g faina
100 g zahar
Extract de vanilie
Pentru sirop:
300 g zahar
O cana de apa
Pentru servit: scortisoara
Mod de preparare
Siropul de zahar
Se caramelizeaza zaharul, iar cand a ajuns la culoarea aurie, se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se desprinde tot caramelul si se transforma intr-un sirop care se fierbe maxim 5 minute.
Se pune la fiert 1 litru de lapte impreuna cu vanilia.
Intr-un bol se pune faina, zaharul si restul de lapte rece si se omogenizeaza pana se obtine o crema de consistenta unei smantani.
Cand restul de lapte a fiert, se omogenizeaza peste amestecul de faina, apoi se pune totul pe foc pentru a se ingrosa.
Cand colarezii au ajuns la consistenta unei budinci, se toarna in vasele de servit peste siropul de zahar si se presara cu scortisoara.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro