Descopera beneficiile vitaminei C pentru frumusetea si sanatatea ta

Descopera beneficiile vitaminei C pentru frumusetea si sanatatea ta
Descopera beneficiile vitaminei C pentru frumusetea si sanatatea ta

Mereu auzim de la experti aceleasi lucruri bune despre vitamina C. De ce este atat de importanta aceasta vitamina?

Astfel, Rianna Loving, fondatoarea unui produs organic de ingrijire a pielii, sustine ca vitamina C este responsabila pentru crearea si mentinerea colagenului. Acest antioxidant intareste vasele de sange si ofera pielii elasticitate si fermitate. “Vitamina C este solubila in apa, ceea ce inseamna ca organismul nostru nu o poate acumula. De aceea aportul zilnic este absolut necesar”, sustine Rianna Loving. Daca nu esti inca prea convinsa de beneficiile vitaminei C, iata cum aceasta poate imbunatati aspectul parului tau, al unghiilor si mai ales al pielii tale.

Vitamina C contribuie la aspectul sanatos al parului

Vitamina C este una dintre cele mai eficiente substante nutritive care ajuta la cresterea parului si la consolidarea radacinii firelor de par. Pentru a-i oferi parului tau o doză esentiala de vitamina C, poti realiza o masca pentru par din: cartofi dulci partial fierti, o jumatate de ceasca de agrise, trei capsune si o jumatate de ardei gras rosu pe care le mixezi intr-un blender pana cand vei obtine un amestec omogen si cremos.

Masca se aplica pe scalp si pe par si se lasa sa actioneze timp de 15-25 minute, apoi se clateste cu apa calduta.

Consumul de vitamina C te ajuta sa arati si sa te simti mai plina de energie

In dieta ta, vitamina C joaca un rol esential in absorbtia fierului, care contribuie la frumusetea ta si la o stare generala de bine, sustine Elisa Zied, autoarea cartii „Younger Next Week”.

„Atunci cand organismul tau nu mai are rezerve de fier, poti dezvolta o anemie severa si te vei simti obosita si slabita”, a spus Elisa. Acest lucru cu siguranta nu te va ajuta sa arati si sa te simti plina de energie.

Vitamina C, un aliat al ungiilor tale

Aceasta ofera unghiilor tale un aspect sanatos, previne casarea lor si ajuta la cresterea acestora.

Consumand multe citrice vei avea o sanatate excelenta si unghii frumoase.

Contribuie la sanatatea vaselor de sange

Sistemul circulator beneficiaza de asemenea de efectele binefacatoare ale vitaminei C. Consumul regulat de fructe si legume bogate in vitamina C previne aparitia hipertensiunii arteriale si ajuta la dilatarea vaselor sanguine.

Vitamina C previne aparitia primelor semne ale imbatranirii tenului

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Un studiu din 2007 publicat in “Jurnalul American de Nutritie Clinica” a

constatat ca femeile de varsta mijlocie care au consumat mai multa vitamina C din surse alimentare, se pare ca au mai putine riduri si pielea mai putin uscata. Expertii sugereaza faptul ca vitamina C ar putea intarzia semnele de imbatranire datorate radicalilor liberi, stimuland producerea de colagen si elastina din piele. Pentru realizarea unei masti pentru fata, bogata in vitamina C, mixeaza intr-un blender un kiwi si o jumatate de papaya si aplica amestecul obtinut pe fata lasand sa actioneze timp de 15-20 de minute, dupa care clateste-ti fata cu apa rece.

Iata care sunt cele mai bogate alimente in vitamina C:

Macesele

Fructele rosii ale macesului sunt indicate mai ales in sezonul rece, aducand un aport insemnat de vitamina C care apara organismul de raceli si intaresc imunitatea. Acestea contin si licopen, o substanta care previne oxidarea celulelor.

Catina

Fructul de catina contine de zece ori mai multa vitamina C decat citricele.

Ardeii iuti

In 100 g de ardei iute se gasesc in medie intre 80 si 300 mg de vitamina C.

Coacazele negre

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Coacazele negre sunt o sursa foarte bogata de vitamina C, cu o concentratie de patru ori mai mare decat cea din portocale.

Urzica

Vitaminizeaza, remineralizeaza si echilibreaza sistemul de aparare al organismului prin continutul de vitamina C, A, B12, E şi K.

Patrunjelul

Contine mult betacaroten, vitaminele K şi B12, calciu, fier, fosfor si de patru ori mai multa vitamina C decat citricele.

Rosii in ulei

Una dintre cele mai importante surse de vitamina A si C, acid folic, calciu, potasiu.

Kiwi

Fructele de kiwi sunt mai bogate in vitamina C decat portocalele. De asemenea, acestea mai contin si toate tipurile de fibra, ceea ce ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor de inima.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies