Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a pregatit o super reteta de ciorba de potroace.
Costul estimativ pentru cinci persoane este 25 de lei.
Ingrediente
Tacamuri de pui
2-3 cepe mari
Un morcov
2 bucati albitura (pastarnac si patrunjel)1-2 cartofi
O lingura bulion
Un ardei gras
O legatura patrunjel
O legatura leustean
1 litru zeama de varza sau bors
Un ou
Sare, piper
Mod de preparare
Se spala bine tacamurile, se taie bucati mici, se fierb intr-o oala mare si se spumuieste.
Dupa ce se ia spuma, se adauga radacinoasele taiate cuburi marunte si se fierbe pana se inmoaie si se desface carnea de pe oase.
Se drege de sare si piper.Se adauga ceapa, ardeiul si se fierbe inca 20 minute, se adauga bulionul si zeama de varza, se mai fierbe 5 minute si se ia de pe foc.
Se bate un ou, se adauga in ciorba luata de pe foc si se amesteca bine sa se faca frecatei.
Se adauga si patrunjelul si leusteanul tocate marunt.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro