Aceste alimente sunt consumate in tarile din care provin insa pot fi fatale daca nu stii cum si cand se mananca. Uite ce alimente iti pot aduce moartea si in ce zone ale lumii le gasesti!
Ackee- este cel mai popular fruct din Jamaica, insa daca ai de gand sa vizitezi aceasta tara sa nu il culegi si sa musti din el fara sa te interesezi inainte daca este comestibil. De ce? Fructul ackee necopt provoaca greata si varsaturi si poate chiar sa induca crize sau coma.
Yuca- este o planta ale carei radacini sunt delicioase. Cubanezii le prepara cu sos de usturoi. Trebuie sa stii insa ca yuka nu se consuma niciodata in stare cruda. Ba mai mult, trebuie gatita intr-un anume fel pentru a putea fi comestibila. In caz contrar risti sa mori intoxicata cu cianuri.
Fugu- acest peste japonez, denumit si pestele balon este foarte periculos daca nu este gatit asa cum trebuie.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ciupercile otravitoare- le gasesti peste tot in lume, chiar si in Romania. Trebuie sa cunosti foarte bine soiurile de ciuperci pentru a face diferenta dintre una comestibila si una toxica.
Broasca– bou- in Namibia aceasta broasca este considerata o delicatesa. Gatita ca la carte nu prezinta nici un pericol insa daca te aventurezi tu sa o pregatesti s-ar putea sa te trezesti cu insuficienta renala.
Blood clams – daca esti in vizita in China s-ar putea sa fii tentata sa gusti acest tip de scoici.
Atentie! Au existat numeroase cazuri de hepatita A si E sau chiar febra tifoida si dizenterie, cauzate de aceasta scoica.