Iata care sunt bauturile preferate ale catorva scriitori faimosi!

Iata care sunt bauturile preferate ale catorva scriitori faimosi!
Iata care sunt bauturile preferate ale catorva scriitori faimosi!

Se stie ca scriitorilor nu le plac doar cartile, muzica, natura, orasul sau muzele, toate acestea pot fi insotite de bautura lor preferata. Iata cateva bauturi cu care si-au chemat muza, de-a lungul timpului, scriitori cunoscuti.

Ernest Hemingway, renumit pentru romanele ”Adio, arme” sau “Batranul si marea”, obisnuia sa bea Mojito in Havana, Cuba. De numele marelui scriitor sunt legate si alte cocktailuri, cum ar fi Daiquiri, alcatuit din rom, zahar, suc de lamai verzi si putin suc de grepfrut.

Oscar Wilde
, autorul romanului « Portretul lui Dorian Gray », prefera absintul, preparat din pelin, anason si fenicul, considerat si bautura nationala a Frantei.

Absintul a fost interzis la inceputul secolului XX in Europa si in Statele Unite, din cauza efectul halucinogen pe care il dadea, dar a fost legalizat in Europa spre sfarsitul aceluiasi secol.

Cunoscutul prozator american William Faulkner obisnuia sa bea Mint Julep, un cocktail alcatuit din bourbon, zahar, menta si apa. El considera ca scrie mai bine dupa ce a baut niste whisky si de aceea avea intotdeauna o sticla de whisky pe biroul lui.


F. Scott Fitzgerald, cunoscut pentru “Marele Gatsby”, prefera ginul Rickey pentru ca, spunea el, nu se simtea in respiratie. Ginul Rickey este un cocktail alcatuit din gin, suc de lamai verzi, apa minerala si gheata.

C.S. Lewis (autorul seriei "Cronicile din Narnia") si prietenul sau J.R.R. Tolkien (renumit pentru « Stapanul inelelor ») obisnuiau sa bea bere impreuna la Oxford, in timpul si dupa al Doilea Razboi Mondial.


Balzac era renumit pentru obiceiul sau de a consuma nenumarate cesti de cafea pe zi, deoarece petrecea peste 13 ore scriind zilnic.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies