Daca ai pofta de ceva dulce, iti propunem sa incerci inghetata cu gust de caramel sarat. Iata de ce ingrediente ai nevoie si cum se prepara.
Ingrediente:
375 ml lapte
7 galbenusuri
165 g zahar alb
300 ml smantana
3/4 lingurite de sare
Mod de preparare:
Pune laptele intr-un vas si pune-l pe foc. Incalzeste-l pana cand incepe sa dea in fiert.
Intre timp, bate galbenusurile pana cand se transforma intr-un lichid omogen. Dupa ce laptele s-a incalzit, toarna-l putin cate putin in vasul cu oua, amestecand continuuu.
Intr-un alt vas amesteca zaharul cu apa, dupa care lasa-l sa se dizolve la foc mic. Apoi, mareste temperatura pentru a preveni formarea de cristale si lasa amestecul pe foc pana ce se caramelizeaza.
Ia compozitia de pe foc, dupa care amestec-o cu usurinta cu smantana. Apoi, pune din nou compozitia pe foc pentru a a se dizolva eventualele cocoloase formate. Adauga compozitia din oua si lapte si sarea, amestecand in continuu cu o lingura de lemn.
La sfarsit, toarna compozitia intr-un bol, pe care sa-l bagi ulterior la congelator.
De indata ce s-a intarit, poti umple cornetele si sa savurezi delicioasa inghetata.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare: 15 minute.