Daybed, piesa de mobilier cu radacini antice

Daybed, piesa de mobilier cu radacini antice
Daybed, piesa de mobilier cu radacini antice

De-a lungul istoriei daybed-ul (in traducere mot-a-mot “patul de zi”) a avut numeroase utilizari si este in continuare o piesa de mobilier esentiala.

Pentru a intelege pe deplin utilitatea acestuia, imaginati-va orice tip de aranjament de relaxare, care poate fi convertit intr-un pat.
Specialistii in mobilier la comanda de la MobShop fac o incursiune in lumea acestui obiect de mobilier extrem de functional. Astfel, daybed-ul a fost un obiect de mobilier unic, atunci cand mestesugarii francezi le-au creat pentru clientii lor aristocratici, in jurul secolului al-XVI-lea. Cunoscute sub numele de „chaise longue” in Franta, „daybed” in Anglia sau „couch” in America, aceste versiuni elegante, de lux, nu au fost primele din istorie.
 
 
Daybed-ul apare pentru prima oara in Egiptul Antic si Roma Antica. Acestea erau locuri pentru odihna sau pentru a lua masa. Se stie ca, pentru egipteni, patul era cea mai importanta piesa de mobilier, iar hieroglifele arata ca acestea erau construite din rame simple, lemn dreptunghiular si margini impletite. Nu in ultimul rand, acestea erau un semn de bogatie, fiind construite din materiale pretioase, precum aur sau argint.
Popularitatea daybed-urilor a crescut o data cu trecerea timpului, ajungand sa atinga apogeul si in China, in perioada dinastiei Ming (1368-1644), iar in Europa in secolul al-XVII-lea. In Franta, stilul Rococo s-a impus si in construirea acestor obiecte de mobilier, devenind mai elaborate si avand versiuni tapitate.
 
 
 
Popularitatea lor a continuat sa creasca si in Epoca Victoriana, atunci cand au fost denumite „sezlonguri”, un loc in care femeile puteau sa se odihneasca, atunci cand corsetele lor erau prea stranse si respirau cu greu.
Acestea erau sculptate in lemn de trandafir, iar pernele in stil turcesc transformau saloanele in locuri plin de lux si extravaganta.
 
 
Stilurile Regency si Empire de la inceputul secolului al-XIX-lea au imprumutat din tehnicile folosite de Grecia si Roma Antica. Oamenii au fost fascinati de antichitatea clasica si au reinterpretat obiectele vechi. In aceasta perioada, accentul se punea pe aspect, nu neaparat pe comoditate, paturile erau drepte, cu picioare masive, iar ca materiale erau preferate: acaju, abanos, bronz, metal sau marmura.
 
 
Specialistii in mobilier la comanda de la MobShop sustin ca, astazi, daybed-urile sunt inca foarte populare, cu versiuni contemporane de interior si outdoor. Stilurile in care se gasesc sunt extrem de diverse si pot fi create pentru orice tip de camera. Canapeaua Cremona, de exemplu, este realizata    intr-un stil clasic, elegant, astfel incat poate fi cu succes incadrata in majoritatea spatiilor.
Realizata    intr-o combinatie de stofa cu piele ecologica, aceasta ofera un grad inalt de confort si totodata rezistenta. Atat varianta de 3 locuri, cat si cea de 2 locuri ofera spatii generoase utilizatorilor, oferindu-le astfel posibilitatea unei sederi comode si relaxante.
 
 
Sursa: www.mobshop.ro

Pentru a intelege pe deplin utilitatea acestuia, imaginati-va orice tip de aranjament de relaxare, care poate fi convertit intr-un pat. Specialistii

in mobilier la comanda de la MobShop fac o incursiune in lumea acestui obiect de mobilier extrem de functional. Astfel, daybed-ul a fost un obiect de mobilier unic, atunci cand mestesugarii francezi le-au creat pentru clientii lor aristocratici, in jurul secolului al-XVI-lea. Cunoscute sub numele de „chaise longue” in Franta, „daybed” in Anglia sau „couch” in America, aceste versiuni elegante, de lux, nu au fost primele din istorie.


Daybed-ul apare pentru prima oara in Egiptul Antic si Roma Antica. Acestea erau locuri pentru odihna sau pentru a lua masa. Se stie ca, pentru egipteni, patul era cea mai importanta piesa de mobilier, iar hieroglifele arata ca acestea erau construite din rame simple, lemn dreptunghiular si margini impletite. Nu in ultimul rand, acestea erau un semn de bogatie, fiind construite din materiale pretioase, precum aur sau argint. Popularitatea daybed-urilor a crescut o data cu trecerea timpului, ajungand sa atinga apogeul si in China, in perioada dinastiei Ming (1368-1644), iar in Europa in secolul al-XVII-lea. In Franta, stilul Rococo s-a impus si in construirea acestor obiecte de mobilier, devenind mai elaborate si avand versiuni tapitate. 

Popularitatea lor a continuat sa creasca si in Epoca Victoriana, atunci cand au fost denumite „sezlonguri”, un loc in care femeile puteau sa se odihneasca, atunci cand corsetele lor erau prea stranse si respirau cu greu. Acestea erau sculptate in lemn de trandafir, iar pernele in stil turcesc transformau saloanele in locuri plin de lux si extravaganta.

Stilurile Regency si Empire de la inceputul secolului al-XIX-lea au imprumutat din tehnicile folosite de Grecia si Roma Antica. Oamenii au fost fascinati de antichitatea clasica si au reinterpretat obiectele vechi. In aceasta perioada, accentul se punea pe aspect, nu neaparat pe comoditate, paturile erau drepte, cu picioare masive, iar ca materiale erau preferate: acaju, abanos, bronz, metal sau marmura. 

Specialistii in mobilier la comanda de la MobShop sustin ca, astazi, daybed-urile sunt inca foarte populare, cu versiuni contemporane de interior si outdoor. Stilurile in care se gasesc sunt extrem de diverse si pot fi create pentru orice tip de camera. Canapeaua Cremona, de exemplu, este realizata    intr-un stil clasic, elegant, astfel incat poate fi cu succes incadrata in majoritatea spatiilor. Realizata    intr-o combinatie de stofa cu piele ecologica, aceasta ofera un grad inalt de confort si totodata rezistenta. Atat varianta de 3 locuri, cat si cea de 2 locuri ofera spatii generoase utilizatorilor, oferindu-le astfel posibilitatea unei sederi comode si relaxante.

Sursa: www.mobshop.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies