Sperimentale – un brand care promite originalitate, simplitate si multe zambete! Uite care sunt gentile din care poti alege

Sperimentale – un brand care promite originalitate, simplitate si multe zambete! Uite care sunt gentile din care poti alege
Sperimentale – un brand care promite originalitate, simplitate si multe zambete! Uite care sunt gentile din care poti alege

Sperimentale este un brand tanar de accesorii din piele care promite o viziune unica pe piata din Romania.

Sperimentale este un brand tanar de accesorii din piele care promite o viziune unica pe piata din Romania, cu un design bazat pe cunostinte artistice si pe dorinta foarte puternica de a vedea ideile si pasiunile proprii transpuse in realitate.

Luoana Virjoghe si John Mota sunt doi tineri artisti care si-au unit energiile creatoare pentru a pune bazele unui brand nou romanesc, sub numele Sperimentale.

Am stat de vorba cu ei la un targ de fashion si am aflat de unde le-au venit ideile si ce planuri au pentru viitor.

1. Ce inseamna Sperimentale?

Sperimentale este un brand românesc aflat încă la început, creat din plăcerea de a experimenta. Ne dorim sa realizam produse de foarte buna calitate combinand pielea cu materiale textile fine si elemente metalice.

Considerăm că frumuseţea unui accesoriu vestimentar poate consta în simplitatea designului, calitatea materialelor şi o cromatică deosebită. Ceea ce facem este realizat in totalitate manual si, de fapt, munca efectiva de creare a gentilor este ceea ce ne aduce satisfactia.  Se pune accentul pe senzatia pe care o lasa produsele si pe faptul ca procesul de creatie este cel care ne place cel mai mult.

2.

Cum v-a venit ideea pentru acest nume?

Sperimentale este un cuvant italian ce desemneaza experimentul si este exact ceea ce ne dorim sa facem, sa experimentam cu diverse materiale, forme, culori si texturi. Sperimentale este o “platforma” de testare, este “spatiul” nostru de joaca in care ne punem in practica ideile.

3. Cum va impartiti sarcinile in echipa?

Sarcinile se impart in mod egal.

Atat designul, cat si partea de realizare a produselor se impart echitabil. Ne organizam singuri, de la achizitionarea materialelor din depozite, la prelucrarea lor, pana la comunicarea cu clientii.

4. Ce materiale folositi?

Folosim piele de vitel sau piele de capra de foarte buna calitate, material textile fine si elemente metalice realizate manual, zona de prelucrare artistica a metalelor reprezentand de fapt specialitatea noastra.

Folosim diverse tipuri de metale precum alama sau cuprul care prin prelucrare, slefuire si finisare capata un aspect deosebit. Pentru finisarea finala folosim metoda depunerii galvanice, multe dintre accesoriile metalice realizate pentru genti fiind acoperite cu aur de 24 k.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

John Mota
John Mota
Luoana Virjoghe
Luoana Virjoghe

5.

Carui tip de femeie se adreaza gentile voastre?

Accesoriile realizate de noi sunt confortabile, versatile şi pot completa cu succes atât o ţinută de zi cât şi una de seară. Ne indreptam spre partea iubitoare de moda, dar in acelasi timp iubitoare de simplitate, de calitate si cu spirit ludic. Ne place simplitatea pentru ca am pornit de la zero. Incercam sa realizam lucruri nu foarte complicate pentru ca frumusetea sta de multe ori in simplitate, nu neaparat in aglomerare  de culori, forme si texturi.

Ne adresam totodata persoanelor care vor ceva unicat. Nu facem produse in serie. Nici culorile pieilor nu sunt intotdeauna aceleasi si nici nu vrem sa facem mai multe produse de acelasi tip. Trebuie sa te mandresti ca ai o geanta unica, Sperimentale.

6. V-ati gandit sa personalizati gentile si pentru cumparatoare?

Deocamdata nu. Dorim momentan sa punem in aplicare ideile noastre, iar acestea sunt multe. Vrem deocamdata sa ne reprezinte pe noi.

7. Cu ce culori va place sa va jucati?

Cromatica este aleasa in functie de sezon. Primavara si vara se preteaza culorile pastelate si ne jucam cu cele pe care le gasim in depozitele de piele. Vrem sa facem un produs artistic care sa fie si purtabil.

8. Care este produsul vostru preferat de pana acum?

Produsul care va iesi in toamna. J Pregatim ceva cu totul special.

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

9. In ce zona ne situam cu preturile?

Preturile gentilor sunt intre 250 si 400 de lei, in functie de model si de tipul de piele folosit. Culoarea poate si ea sa influenteze pretul, insa de regula textura, adica tipul de piele ales este cel care conteaza in determinarea pretului produsului. Realizam si genti pentru barbati, insa deocamdata suntem specializati pe zona de accesorii feminine.

10. In cat timp este gata o geanta?

Incercam sa onoram comenzile la timp si de regula ne lasam o mica marja. Pentru modelele simple, gentile pot fi livrate de pe o zi pe alta, insa unele modele, cele cu impletitura realizata manual spre exemplu, pot fi realizate in doua-trei zile. Depinde de model. Plicurile simple dureaza cam patru – cinci ore.

10. Am inteles ca aveti planuri pentru la toamna?

Da, intr-adevar. Vrem sa concepem cate un produs artistic pe luna. Avem tot felul de idei, in special in a combina metalul cu pielea, plus alte modele de genti si accesorii. Noi facem totul cu mare drag, nu vrem sa trecem in partea kitch, chiar daca exista cerere de a imita diverse genti. Vrem sa facem ceva original. In ziua de astazi nu mai putem reinventa roata, insa putem sa-i aducem imbunatatiri. Vrem sa concepem acel lucru pe care nu il gasesti oriunde.

Poti vedea toate modelele de genti pe pagina de Facebook Sperimentale: https://www.facebook.com/SperimentaleDesign?fref=ts

 

##GALLERY13##



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies