Fierul are numeroase roluri in organism, fapt pentru care atunci cand corpul dispune de prea putin, te poti confrunta cu o serie de probleme. Iata care sunt acestea!
Esti obosita
Corpul foloseste fierul sa produca hemoglobina, substanta din celulele rosii care transporta oxigen in tot corpul. Cand nu ai suficiente celule rosii sanatoase, organismul incepe sa dea semne de oboseala, pe care le resimti din plin.
Nu te mai poti concentra
Neurotransmitatorii de sinteza ar putea fi dereglati atunci cand exista o deficienta de fier in organism, ceea ce duce automat la pierderea concentrarii.
Esti apatica
Te poti simti apatica atunci cand organismul nu dispune de suficient fier, tot din cauza faptului ca neurotransmitatorii nu-si mai fac treaba cum trebuie.
Respiri greu
Ti se intampla sa respiri greu chiar si atunci cand faci o plimbare? Si acesta poate fi un semn ca suferi de anemie feripriva, fiindca prea putin fier in sistemul sangvin duce la diminuarea cantitatii de oxigen.
Esti palida
Lipsa fierului reduce cantitatea de sange care ajunge la extremitatile corpului si scade numarul de celule rosii, lucruri care se pot observa la exterior prin paloarea pielii.
Ai dureri musculare
Totodata, cand ai prea putin fier in organism, muschii nu se mai pot reface cum trebuie dupa un efort fizic. Din aceasta cauza, apar durerile musculare care pot persista cateva zile bune.
Ti se exfoliaza unghiile
Si exfolierea unghiilor este un semn ca ai prea putin fier in organism. Totodata, specialistii adauga pe lista si caderea excesiva a parului.
Suferi in mod frecvent de infectii
Daca te confrunti adesea cu infectii respiratorii, ar trebui sa iei in considerare si o posibila deficienta de fier, intrucat specialistii au descoperit o legatura stransa intre aceste doua probleme.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro