Vrei sa-l faci sa arate si mai bine? Uite ce operatii estetice ai putea sa-i recomanzi

Vrei sa-l faci sa arate si mai bine? Uite ce operatii estetice ai putea sa-i recomanzi
Vrei sa-l faci sa arate si mai bine? Uite ce operatii estetice ai putea sa-i recomanzi

Chirurgul estetician Adina Alberts-Catarama a vorbit pentru kfetele.ro despre chirugia estetica la barbati.

Chirurgia estetica la barbati este in ascensiune. In practica mea reprezinta insa doar 20-25%, in crestere usoara fata de anii trecuti.

Cele mai frecvente operatii pe care le fac la pacientii de sex masculin sunt rinoplastii, lipoaspiratii, lipofiling, corectia pleoapelor, ale urechilor, cura chirurgicala a ginecomastiei (dezvoltarea in exces ale glandelor mamare la barbati), liftinguri cervicale si/sau faciale, de sprancene, transplant de par.

Varstele sunt variate, in functie de astea predomina una sau alta dintre proceduri.

La pacientii foarte tineri fac de regula interventiile de corectie a nasului, ale urechilor, a ginecomastiei. La cei mai maturi predomina corectiile determinate de accentuarea gradului de ptoza( cadere) a pielii de la diverse niveluri- blefaroplastii, liftinguri de diverse feluri.

Metodele de „infrumusetare” la barbati sunt aceleasi ca la femei cu amendamentul ca la barbati vorbim mai de graba de metode de pastrare a tineretii si prospetimii fara sa feminizam prea mult, evident.

La femei putem spune ca in cele mai multe cazuri aplicam si proceduri menite sa accentueze feminitarea si delicatetea trasaturilor faciale au corporale.

Am avut cereri de feminizare completa faciala, venite de undeva din Europa, de la pacienti de sex masculin, dar nu le-am dat curs pentru ca, in opinia mea, un astfel de pacient necesita o abordare din mai multe perspective, inclusiv psihiatrice, iar noi nu avem in momentul acesta disponibilitate pentru astfel de transformari radicale.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Aplicam de asemenea toate procedurile de medicina estetica si barbatilor, proceduri  menite sa atenueze ridurile, diferitele imperfectiuni faciale, refacerea volumelor acolo unde e nevoie.

Utilizarea toxinei botulinice este de rutina si in cazul barbatilor, doar ca in cazul lor cantitatile difera atat pentru ca musculatura este mai puternica cat si din considerentul ca nu ne dorim sa „stergem” complet ridurile.

Cateva riduri restante in anumite localizari confera chipului un plus de masculinitate. Toxina botulinica se utilizeaza cu mare succes si pentru stoparea excesului de transpiratie in zonele axilare, palme, talpi. Este o procedura care dureaza 5-10 minute iar efectele se pastreaza cateva luni, mai ales barbatii gasind-o extrem de utila pe perioada verii.

Utilizarea acidului hialuronic este foarte frecventa si la barbati, localizarea cea mai ceruta fiind la nivelul santurilor dintre nas si gura, la nivelul pometilor si la nivelul cearcanelor.

Se mai utilizeaza si pentru volumizarea altor zone cum ar fi gambele, deltoizii, pectoralii sau in sfera genitala unde acidul hialuronic este tot mai des folosit atat la barbati cat si la femei.

Tratamentele laser incep sa fie printre preferatele barbatilor, mai ales de cand acestea au cunoscut o dezvoltare atat de mare. Laser terapie pentru pastrarea calitatii si elasticitatii pielii, pentru inchidera porilor sau pentru indepartarea parului nedorit sunt tot mai cerute.

Epilarea permanenta la barbati este mai putin eficienta decat la femei, pilozitatea fiind dictata intr-o mare masura de bagajul hormonal. Chiar daca nu vom reusi la barbati sa eliminam definitiv parul nedorit, putem obtine totusi o rarire semnificativa, subtiere a firului importanta, rezultate care sunt foarte bine tolerate si multumitoare per ansamblu. Cele mai frecvente zone pe care le epilam permanent  la barbati sunt spatele, ceafa, pieptul, fesele, chiar si barba, in acest ultim caz, cateva sedinte pentru rarire si subtiere a firului de par, astfel incat barbieritul sa nu mai fie necesar zilnic (chiar si de 2 ori
pe zi in unele cazuri) ci la 2-3 zile.

Aplicam tratamente de mezoterapie, masaje postoperatorii sau de intretinere corporala atat barbatilor cat si femeilor, proceduri pe care le imbinam cu succes cu operatiile chirurgicale pentru rezultate cat mai bune.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Si barbatii apeleaza la implanturi, numai ca in cazul lor acestea au cu precadere localizare faciala, la barbie, la pometi, la nas. Am avut cateva cereri de implanturi gambiere la barbati, mai ales pentru corectia asimetriilor intre cele 2 gambe.

Exista implanturi pentru pectorali, exista implanturi fesiere. Sunt doctori in lume care practica si au experienta in efectuarea acestor interventii. Nu este cazul nostru, cererea fiind inexistenta pana in prezent.

In ultima perioada am aplicat tot mai des microlipofilingul, atat la barbati cat si la femei, tehnica care pesupune recoltarea si injecatrea ulterioara de grasime proprie in zone in care este nevoie de volum si de reparatii. Am injectat grasime la nivelul fetei, de la pleoape pana la barbie, am pus grasime la nivelul mainilor( in cazul mainilor imbatranite, la care devin evidente osatura si sistemul tendinar), am introdus grasime sub cicatrice cu diverse localizari pentru a imbunatatirea aspectului acestora. Grasimea este un suport pentru celulele stem, celule care reprezinta viitorul in multe domenii medicale. Acestea au menirea de a repara ceea ce este stricat in zona in care sunt transplantate.

Tehnicii moderne de prelevare si utilizare a celulelor stem, utilizarea controlata a hormonilor de crestere, aparitia laserelor cu tehnologie si aplicatii avansate alaturi de dezvoltarea  si diversificarea produselor injectabile reprezinta dupa parerea mea viitorul in medicina in general si in cea estetica in special. Prevenirea imbatranirii va trece pe primul loc in abordarea acestei specialitati.

Articol oferit de Care Zone www.carezone.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies