Vezi de ce conteaza la ce ora iei masa cand vrei sa slabesti!

Vezi de ce conteaza la ce ora iei masa cand vrei sa slabesti!
Vezi de ce conteaza la ce ora iei masa cand vrei sa slabesti!

Te-ai hotarat sa intri la dieta, dar nu ti-ai stabilit un program de mese? Specialistii sustin ca orele la care mananci conteaza foarte mult daca vrei sa slabesti.

Nu este suficient sa consumi alimente sanatoase ca sa poti scapa de kilogramele in plus. Ora la care organismul asimileaza caloriile consumate influenteaza metabolismul si nivelul de satietate.

Mentinerea unei greutati optime se afla in stransa legatura cu modul de functionare a metabolismului. „In procesul de metabolizare a caloriilor sunt implicati atat hormonii, cat si neurotransmitatorii. In cazul in care unul dintre acesti factori semnaleaza faptul ca organismul nu mai dispune de suficiente calorii, metabolismul incetineste, iar apetitul creste, ceea ce inseamna ca procesul de slabire are loc mult mai greu”, afirma specialistul in nutritie Susan

Kleiner.  

Asadar, cel mai important prim lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa iei masa de dimineata, in fiecare zi la aceeasi ora. Cu cat poti sa mananci mai devreme, cu atat organismul tau va arde mai multe calorii. Dimineata este indicat, de asemenea, sa bei un pahar mare cu apa inainte de a manca, pentru a-ti intensifica metabolismul.

Apoi, nu lasa sa treaca mai mult de trei ore pana la urmatoarea masa.
Este de preferat sa iei o gustare bogata in proteine. Astfel, iti vei mentine in limite normale glicemia, metabolismul va functiona la parametri normali, iar tu vei avea suficienta energie pentru intreaga zi.

Metabolismul incepe sa incetineaza incepand cu ora 4, asadar incearca sa iei masa de pranz in jurul orei 2, iar masa de seara nu mai tarziu de ora 7. De fapt, cu cat reusesti sa o iei mai devreme, cu atat mai bine, astfel vei reduce sansele ca organismul sa stocheze caloriile sub forma de grasimi.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies