Daca te-ai saturat sa cauti sau sa mananci kale, trebuie sa stii ca exista alte legume verzi care sunt cel putin la fel de sanatoase.
Atunci cand nu mai gasesti kale sau pur si simplu te-ai saturat sa o mananci, te poti reorienta foarte usor spre alte legume verzi care sunt la fel de sanatoase si de gustoase. Uite despre ce este vorba.
1. Varza- contine nutrienti sulfurati cu proprietati uimitoare anti-cancer si anti-inflamatorii, care actioneaza pana la nivel genetic. Varza este plina de vitamina K, acizi omega-3s si antioxidanti, vitamine si minerale.
2. Papadia- tocmai gustul sau amarui o face sa fie campioana legumelor verzi, mai ales atunci cand vine vorba despre protectia ficatului. Papadia contine antioxidanti si enzime probiotice care ajuta bacteriile bune din organism in digestie si mentin nivelul zaharului din sange. In plus, papadia este o sursa buna de calciu si vitamina D.
3. Frunzele de mustar- contin doua forme unice de glucozinolati care ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului.
In plus, au multa vitamina D, vitaminele A, C, E, cupru si vitaminele B1, B2 si B6, alaturi de magneziu si calciu.
4. Mangoldul- pe langa antioxidantii continuti, prezinta si un flavonoid unic, acidul siringic, care reguleaza nivelul de zahar din sange inhiband enzimele care descompun carbohidratii in zaharuri simple. De asemenea, mangoldul este o sursa buna de vitaminele A, C si E, minerale si fier.
5. Frunzele de ridiche alba- sunt o super sursa de calcium vitamina K si magneziu. De asemenea, contin vitaminele A, C si E, precum si multi fitonutrienti care te ajuta sa lupti cu stresul.
Sursa: womenshealthmag.com
Atunci cand nu mai gasesti kale sau pur si simplu te-ai saturat sa o mananci, te poti reorienta foarte usor spre alte legume verzi care sunt la fel de sanatoase si de gustoase.
Uite despre ce este vorba.
1. Varza- contine nutrienti sulfurati cu proprietati uimitoare anti-cancer si anti-inflamatorii, care actioneaza pana la nivel genetic. Varza este plina de vitamina K, acizi omega-3s si antioxidanti, vitamine si minerale.
2. Papadia- tocmai gustul sau amarui o face sa fie campioana legumelor verzi, mai ales atunci cand vine vorba despre protectia ficatului. Papadia contine antioxidanti si enzime probiotice care ajuta bacteriile bune din organism in digestie si mentin nivelul zaharului din sange.
In plus, papadia este o sursa buna de calciu si vitamina D.
3. Frunzele de mustar- contin doua forme unice de glucozinolati care ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului. In plus, au multa vitamina D, vitaminele A, C, E, cupru si vitaminele B1, B2 si B6, alaturi de magneziu si calciu.
4. Mangoldul- pe langa antioxidantii continuti, prezinta si un flavonoid unic, acidul siringic, care reguleaza nivelul de zahar din sange inhiband enzimele care descompun carbohidratii in zaharuri simple.
De asemenea, mangoldul este o sursa buna de vitaminele A, C si E, minerale si fier.
5. Frunzele de ridiche alba- sunt o super sursa de calcium vitamina K si magneziu. De asemenea, contin vitaminele A, C si E, precum si multi fitonutrienti care te ajuta sa lupti cu stresul.
Sursa:
womenshealthmag.com Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro