Vinul rosu ar putea sa nu fie atat de bun pentru sanatate precum ai auzit.
Cercetatorii au studiat componenta din vin despre care se credea ca imbunatateste sanatatea celor care o beau. Echipa a monitorizat starea de sanatate a 800 de sateni din regiunea Chianti din Italia pentru a vedea daca un consum constant de vin are un impact major asupra sanatatii.
Oamenii de stiinta nu au gasit nicio dovada ca resveratrolul, compusul despre care se credea ca are efecte miraculoase, este responsabil cu reducerea riscului de boli de inima si cu prelungirea vietii.
Mai multe studii realizate anterior au incercat sa explice de ce exista o rata mai mica a bolilor de inima in Franta, in ciudat consumului ridicat de alimente bocate in grasimi. Unele rezultate au spus ca vinul rosu este "vinovat". Studiile au aratat ca un consum de vin rosu, ciocolata neagra si fructe de padure reduce inflamatia, facandu-i pe cercetatori sa speculeze ca acest lucru s-ar datora ingredientului comun pe care il contin, resveratrolul.
Dar Prof. Richard Semba de la Universitatea Johns Hopkins, spune ca nu a gasit nicio dovada a acestui lucru. Medicul spune ca beneficiile consumul de vin sau ciocolata neagra trebuie sa vina din alte ingrediente comune pe care cele doua alimente le au. Si inca nu este clar cat de mult trebuie sa bem sau sa mancam.
Sursa: Bbc.com
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro