Ai colesterolul marit? Iata ce alimente ar trebui sa consumi cat mai des!

Ai colesterolul marit? Iata ce alimente ar trebui sa consumi cat mai des!
Ai colesterolul marit? Iata ce alimente ar trebui sa consumi cat mai des!

Un nivel ridicat al colesterolului in sange poate declansa diverse probleme de sanatate, in special afectiuni cardiovasculare, intrucat grasimea se poate depune pe vasele de sange, ingreunand circulatia fluxului sangvin catre inima.

Pentru a-l mentine sub control, specialistii recomanda consumul acestor alimente.

Fulgi de ovaz- Cercetatorii de la Universitatea din Toronto au trecut fulgii de ovaz pe lista alimentelor care reduc colesterolul, intrucat acestia contin cantitati mari de fibre solubile. Astfel, cu cat consumi mai des fulgi de ovaz, cu atat organismul are o putere mai mare de a normaliza nivelul colesterolului din sange.

Orz- Poate ca nu stiai, insa si acest aliment are efecte benefice asupra corpului, in special cand vine vorba de mentinerea sub control a colesterolului total.



Peste- Desi este cunoscut pentru proprietatile sale de mentinere a sanatatii creierului, peste contribuie si la normalizarea colesterolului, gratie acizilor grasi Omega-3 pe care ii contine.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies