Acest desert cu ciocolata va fi cu siguranta vedeta fiecarei mese, fie ca o servesti in familie, fie ca iti chemi prietenele.
Grad de dificultate: Usor
Timp de pregatire: 30 de minute
Timp de gatire: 5 minute, plus 6 ore la frigider
Portii: 10- 12
Calorii pe portie: 680
Ingrediente
140 de grame de unt sarat
300 de grame de biscuiti digestivi, macinati
500 de grame de crema moale de branza
85 de grame de zahar pudra
300
de grame de smantana grasa
1 lingurita de esenta de vanilie
15 bomoboane cu alune de padure, dintre care 5 tocate marunt
4 lingurite de ciocolata maruntita
25 grame de alune de padure, tocate grosier
Mod de preparare
1. Trebuie sa faci baza pentru cheesecake: topeste untul intr-un ibric la foc mic.
Pune biscuitii intr-un blender si amesteca pana cand se transforma intr-o pudra fina. Adauga untul topit si amesteca pana cand obtii o pasta. Pune amestecul intr-o forma de tort cu diametrul de 23 de centimetri si apasa pana cand obtii un blat perfect. Pune forma la cuptor.
2. Bate crema de branza cu zaharul pudra intr-un bol pana cand devine catifelata si moale. Intr-un bol sparat bate frisca si vanilia pana cand incep sa apare bule de aer la suprafata, apoi toarna amestecul in crema de branza.
Adauga bomboanele de ciocolata maruntite. Pune intreg amestecul in forma de tort, peste blatul de biscuiti si niveleaza cu o spatula. Acopera cu folie alimentara si lasa-l la racit cel putin sase ore sau peste noapte.
3. Dupa ce a stat suficient la rece, poti scoate cheesecake-ul pentru a-l decora. Topeste ciocolata maruntita timp de 3-4 minute. Las-o sa se raceasca putin, apoi pune-o peste cheesecake.
Decoreaza cu bomboanele ramase si cu alunele de padure tocate.
Sursa: bbcgoodfood.com
Grad de dificultate: Usor Timp de pregatire: 30 de minute Timp de gatire: 5 minute, plus 6 ore la frigider Portii: 10- 12 Calorii pe portie: 680
Ingrediente
140 de grame de unt sarat 300 de grame de biscuiti digestivi, macinati 500 de grame de crema moale de branza 85 de grame de zahar pudra 300
de grame de smantana grasa 1 lingurita de esenta de vanilie 15 bomoboane cu alune de padure, dintre care 5 tocate marunt 4 lingurite de ciocolata maruntita 25 grame de alune de padure, tocate grosier
Mod de preparare
1. Trebuie sa faci baza pentru cheesecake: topeste untul intr-un ibric la foc mic. Pune biscuitii intr-un blender si amesteca pana cand se transforma intr-o pudra fina.
Adauga untul topit si amesteca pana cand obtii o pasta. Pune amestecul intr-o forma de tort cu diametrul de 23 de centimetri si apasa pana cand obtii un blat perfect. Pune forma la cuptor.
2. Bate crema de branza cu zaharul pudra intr-un bol pana cand devine catifelata si moale. Intr-un bol sparat bate frisca si vanilia pana cand incep sa apare bule de aer la suprafata, apoi toarna amestecul in crema de branza.
Adauga bomboanele de ciocolata maruntite. Pune intreg amestecul in forma de tort, peste blatul de biscuiti si niveleaza cu o spatula. Acopera cu folie alimentara si lasa-l la racit cel putin sase ore sau peste noapte.
3. Dupa ce a stat suficient la rece, poti scoate cheesecake-ul pentru a-l decora. Topeste ciocolata maruntita timp de 3-4 minute. Las-o sa se raceasca putin, apoi pune-o peste cheesecake. Decoreaza cu bomboanele ramase si cu alunele de padure tocate.