Cea mai buna salata pentru vremea calda: prosciutto crocant, mazare si mozzarella cu vinegreta de menta

Cea mai buna salata pentru vremea calda: prosciutto crocant, mazare si mozzarella cu vinegreta de menta
Cea mai buna salata pentru vremea calda: prosciutto crocant, mazare si mozzarella cu vinegreta de menta

Acesta este felul perfect de mancare italiana pentru vremea calduroasa de afara.

 

Grad de dificultate: Usor
Timp de pregatire: 15 de minute
Timp de gatire: 10 minute
Portii: 2
Calorii per portie: 375
Ingrediente
4 felii de prosciutto
100 de grame de mazare, proaspata sau congelata
1 bucata de mozzarella de bivolita (125 grame), taiata in bucati
Pentru vinegreta
Sucul
de la o jumatate de portocala
O lingura de ulei de masline
O mana de frunze de menta proaspete, taiate fin, plus cateva frunze pentru servire
Mod de preparare
1. Incalzeste o tigaie neaderenta. Fara a adauga ulei, prajeste feliile de prociutto pana cand devin crocante. Pune-le pe un prosop de hartie, lasa-le sa se raceasca si rupe-le in bucati mari.
2. Fierbe mazarea intr-un recipient cu apa sarata pentru doua minute, pana cand devine moale. Intre timp, amesteca toate ingredientele pentru vinegreta si asezoneaza. Atunci cand mazarea s-a fiert, scurge-o si pune-o sub un jet de apa rece pana se raceste complet. Usuc-o cu un prosop de hartie.
3. Pentru a servi, imparte cantitatea de mozzarella pe doua farfurii, pune mazarea deasupra si feliile de prociuttto in varf.
Adauga dressingul si frunzele proaspete de menta.
Sursa: Bbcgoodfood.com

Grad de dificultate: Usor
Timp de pregatire: 15 de minute
Timp de gatire: 10 minute
Portii: 2
Calorii per portie: 375

Ingrediente

4 felii de prosciutto
100 de grame de mazare, proaspata sau congelata
1 bucata de mozzarella de bivolita (125 grame), taiata in bucati

Pentru vinegreta

Sucul de la o jumatate de portocala
O

lingura de ulei de masline
O mana de frunze de menta proaspete, taiate fin, plus cateva frunze pentru servire

Mod de preparare


1. Incalzeste o tigaie neaderenta. Fara a adauga ulei, prajeste feliile de prociutto pana cand devin crocante. Pune-le pe un prosop de hartie, lasa-le sa se raceasca si rupe-le in bucati mari.

2. Fierbe mazarea intr-un recipient cu apa sarata pentru doua minute, pana cand devine moale.
Intre timp, amesteca toate ingredientele pentru vinegreta si asezoneaza. Atunci cand mazarea s-a fiert, scurge-o si pune-o sub un jet de apa rece pana se raceste complet. Usuc-o cu un prosop de hartie.

3. Pentru a servi, imparte cantitatea de mozzarella pe doua farfurii, pune mazarea deasupra si feliile de prociuttto in varf. Adauga dressingul si frunzele proaspete de menta.

Sursa: Bbcgoodfood.com

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies