Stiu sa manance cum trebuie si isi petrec intreaga viata invatandu-si clientii sa consume alimentele potrivite.
Atunci cand vine vorba despre o alimentatie sanatoasa, nimeni nu stie mai multe decat un nutritionist. Iata care sunt cele mai bune sfaturi pe care le poti primi si pe care trebuie sa le stii cand mergi la medic.
1. Nu este atat de simplu precum "o calorie este egala cu o calorie". Alimentele pot avea efecte diferite asupra trupului tau, chiar daca au acelasi continut caloric.
De exemplu, trupul tau foloseste de doua ori mai multe calorii pentru digestia si metabolizarea proteinelor decat pentru aceleasi procese ale carbohidratilor si zaharurilor.
2. Daca schimbi sucurile cu unele dietetice nu vei slabi. Chiar daca producatorii lor sustin ca nu contin zahar, au cantitati mari de aspartam, indulcitor artificial, care te va face sa te ingrasi si mai mult. Un gram din acest indulcitor este de pana la 13.000
de ori mai dulce ca zaharul.
3. Exista mai mult calciu intr-o portie de kale decat intr-un pahar cu lapte. Din pacate, ideea ca avem nevoie de produse lactate pentru a ne obtine calciul necesar este falsa. Calciul poate fi obtinut si din plante, precum kale, spanac, verdeturi, fasole si seminte de susan.
4. Sucurile din fructe nu sunt o bautura sanatoasa pentru micul dejun.
O cutie de carton de suc de portocale contine 100g de zahar, echivalentul a 25 de lingurite. Acest lucru se intampla pentru ca toate fibrele sunt extrase din fruct,ramanand o forma concentrata de zaharuri din fructe. Daca sucul este pasteurizat, fii sigura ca si-a pierdut cei mai multi dintre nutrienti si antioxidanti.
5. Tipul de ulei pe care il folosesti conteaza foarte mult. Uleiurile de nuci si seminte au proprietati fantastice, insa nu ar trebui niciodata folosite la gatit pentru ca isi pierd grasimile "bune" prin incalzire.
Foloseste-le la salate sau pune-le peste legume dupa ce s-au gatit. Cel mai bun ulei pe care il poti incalzi este uleiul de cocos, care ramane stabil la temperaturi mari. Apoi ii urmeaza uleiul de rapita. Uleiul de masline este bun pentru prajit, insa nu-i permite sa ajunga la temperatura la care incepe sa scoata fum.
Sursa: cosmopolitan.co.uk
Atunci cand vine vorba despre o alimentatie sanatoasa, nimeni nu stie mai multe decat un nutritionist.
Iata care sunt cele mai bune sfaturi pe care le poti primi si pe care trebuie sa le stii cand mergi la medic.
1. Nu este atat de simplu precum "o calorie este egala cu o calorie". Alimentele pot avea efecte diferite asupra trupului tau, chiar daca au acelasi continut caloric. De exemplu, trupul tau foloseste de doua ori mai multe calorii pentru digestia si metabolizarea proteinelor decat pentru aceleasi procese ale carbohidratilor si zaharurilor.
2. Daca schimbi sucurile cu unele dietetice nu vei slabi. C hiar daca producatorii lor sustin ca nu contin zahar, au cantitati mari de aspartam, indulcitor artificial, care te va face sa te ingrasi si mai mult. Un gram din acest indulcitor este de pana la 13.000 de ori mai dulce ca zaharul.
3. Exista mai mult calciu intr-o portie de kale decat intr-un pahar cu lapte.
Din pacate, ideea ca avem nevoie de produse lactate pentru a ne obtine calciul necesar este falsa. Calciul poate fi obtinut si din plante, precum kale, spanac, verdeturi, fasole si seminte de susan.
4. Sucurile din fructe nu sunt o bautura sanatoasa pentru micul dejun. O cutie de carton de suc de portocale contine 100g de zahar, echivalentul a 25 de lingurite. Acest lucru se intampla pentru ca toate fibrele sunt extrase din fruct,ramanand o forma concentrata de zaharuri din fructe.
Daca sucul este pasteurizat, fii sigura ca si-a pierdut cei mai multi dintre nutrienti si antioxidanti.
5. Tipul de ulei pe care il folosesti conteaza foarte mult. Uleiurile de nuci si seminte au proprietati fantastice, insa nu ar trebui niciodata folosite la gatit pentru ca isi pierd grasimile "bune" prin incalzire. Foloseste-le la salate sau pune-le peste legume dupa ce s-au gatit. Cel mai bun ulei pe care il poti incalzi este uleiul de cocos, care ramane stabil la temperaturi mari. Apoi ii urmeaza uleiul de rapita. Uleiul de masline este bun pentru prajit, insa nu-i permite sa ajunga la temperatura la care incepe sa scoata fum.
Sursa:
cosmopolitan.co.uk Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro