Pleci in vacanta? Uite ce medicamente trebuie sa ai la tine!

Pleci in vacanta? Uite ce medicamente trebuie sa ai la tine!
Pleci in vacanta? Uite ce medicamente trebuie sa ai la tine!

In zilele liberi pe care le petreci departe de stresul cotidian vrei sa ai parte de multa relaxare si voie buna. Insa micile probleme de sanatate isi pot face aparitia, motiv pentru care este indicat sa ai cu tine cateva medicamente de baza.

Printre cele mai frecvente probleme se numara tulburarile digestive, care pot aparea ca urmare a consumului excesiv de alimente sau din cauza alterarii anumitor preparate. De aceea, e bine sa ai la tine furazolidon si imodium, medicamente care combat infectiile digestive si diareea.

In caz de arsuri stomacale si senzatie de balonare, medicii recomanda produse farmaceutice care stimuleaza digestia, precum metoclopramid (se ia cu o jumatate de ora inainte de masa), triferment (dupa masa) si dicarbocalm (dupa masa).



Pentru eventuale alergii se recomanda orice medicament din clasa antihistaminicelor, iar pentru stari de greata si varsaturi sunt necesare pastilele din clasa antivomitivelor, metoclopramidul fiind de folos si in acest caz.

In caz de insolatie usoara, medicamentele antiinflamatoare (ibuprofen) si compresele cu apa rece reduc simptomele in scurt timp, iar pentru combaterea arsurilor solare se recomanda produsele care au rolul de a calma pielea- pe baza de aloe vera, galbenele, miere etc.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies