Iti place lasagna? Prepara varianta cu dovlecei si vinete!

Iti place lasagna? Prepara varianta cu dovlecei si vinete!
Iti place lasagna? Prepara varianta cu dovlecei si vinete!

Chef Doru Serban a pregatit o delicioasa reteta de lasagna cu dovlecei si vinete.

 

Costul estimativ pentru opt persoane este de 40 de lei.
Ingrediente
4-5 dovlecei
2 vinete
500 g carne tocata de manzat
O ceapa
Un catel de usturoi
O lingura de ulei masline
O conserva rosii
Un pahar de vin (optional)
Sare, piper, zeama de lamaie, oregano, scortisoara, nucsoara
Dafin, cimbru
150 g mozzarella
Mod de preparare
Dovleceii si vinetele se taie felii subtiri, se asezoneaza bine, apoi se lasa sa se scurga excesul de apa.
Pe tigaia incinsa sau chiar pe gratar, se frig putin vinetele si dovleceii, pana cand devin usor aurii.
Se caleste ceapa cu usturoiul, intr-o lingura de ulei de masline, impreuna cu dafin si cimbru, iar cand au prins putina culoare se scot.
In acelasi vas, se caleste carnea tocata pana cand capata putina culoare.
Cand aceasta este gata, se adauga ceapa, condimentele, se asezoneaza din plin, se stinge cu sucul de rosii si vin rosu, apoi se lasa sa scada putin pana cand se patrunde carnea.
Se tapeteaza fundul unui vas cu fasii de dovlecei, se toarna un strat de umplutura, apoi se acopera cu un rand de vinete si tot asa pana cand se termina compozitia.
Deasupra, se rade mozzarella si se da la cuptor la 180 grade, timp de 30-35 minute.

Costul estimativ pentru opt persoane este de 40 de lei.

Ingrediente

4-5 dovlecei
2 vinete
500 g carne tocata de manzat
O ceapa
Un catel de usturoi
O lingura de ulei masline
O conserva rosii
Un pahar de vin (optional)
Sare, piper, zeama de lamaie, oregano, scortisoara, nucsoara
Dafin, cimbru
150 g mozzarella

Mod de preparare

Dovleceii

si vinetele se taie felii subtiri, se asezoneaza bine, apoi se lasa sa se scurga excesul de apa.

Pe tigaia incinsa sau chiar pe gratar, se frig putin vinetele si dovleceii, pana cand devin usor aurii.

Se caleste ceapa cu usturoiul, intr-o lingura de ulei de masline, impreuna cu dafin si cimbru, iar cand au prins putina culoare se scot.In acelasi vas, se caleste carnea tocata pana cand capata putina culoare. 


Cand aceasta este gata, se adauga ceapa, condimentele, se asezoneaza din plin, se stinge cu sucul de rosii si vin rosu, apoi se lasa sa scada putin pana cand se patrunde carnea. 

Se tapeteaza fundul unui vas cu fasii de dovlecei, se toarna un strat de umplutura, apoi se acopera cu un rand de vinete si tot asa pana cand se termina compozitia.

Deasupra, se rade mozzarella si se da la cuptor la 180 grade, timp de 30-35 minute.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies