Desertul perfect pentru aceasta vara: mereng de zahar brun cu compot de agrise si frisca!

Desertul perfect pentru aceasta vara: mereng de zahar brun cu compot de agrise si frisca!
Desertul perfect pentru aceasta vara: mereng de zahar brun cu compot de agrise si frisca!

Bezelele crocante cu frisca si compot de agrise reprezinta desertul perfect fara gluten pentru aceasta vara!

 

Timp de pregatire: 30 de minute
Timp de gatire: o ora si 15 minute
Dificultate: moderat usor
Portii: 8
Calorii per portie: 406
Ingrediente
300 de ml de frisca
Pentru mereng
4 albusuri mari
zeama de la o lamaie
225g de zaha muscovado light
50g de
alune de padure prajite si taiate
Pentru compot
400g de agrise, spalate si curatate
sase linguri de zahar auriu
zeama de la o lamaie
Mod de preparare
1. Pune hartie de copt intr-o tava. Incalzeste cuptorul la 140 de grade/gaz1.
Pentru bezele, pune albusurile si sucul de lamaie intr-un vas mare de metal sau ceramica si bate-le le mana pana cand albusurile se intaresc si nu mai cad de pe lingura.
2. Adauga o lingura de zahar si amesteca pana cand albusurile redevin tari. Repeta procedeul pana cand a fost folosit tot zaharul si bezeaua este tare si lucioasa. Presara alunele de padure. Nu amesteca.
3. Pune 8 linguri mari de bezea pe hartia de copt, incercand sa le dai forme relativ rotunde. Fa o mica adancitura cu lingura in varful fiecarui mereng pentru a pune mai tarziu frisca si fructele. Coace pentru o ora si 15 minute sau pana cand bezelele devin aurii si crocante. Lasa-le sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa.
4.
Pentru compot, incalzeste usor toate ingredientele intr-o oala pana cand zaharul se dizova. Acopera oala si gateste timp de 3 minute pana cand fructele incep sa se descompuna usor. Raceste. Asambleaza bezelele inainte de a le manca: pune frisca apoi adauga linguri de compot.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 30 de minute
Timp de gatire: o ora si 15 minute
Dificultate: moderat usor
Portii: 8
Calorii per portie: 406

Ingrediente

300 de ml

de frisca

Pentru mereng

4 albusuri mari
zeama de la o lamaie
225g de zaha muscovado light
50g de alune de padure prajite si taiate

Pentru compot

400g de agrise, spalate si curatate
sase linguri de zahar auriu
zeama de la o lamaie

Mod de preparare


1.
Pune hartie de copt intr-o tava. Incalzeste cuptorul la 140 de grade/gaz1. Pentru bezele, pune albusurile si sucul de lamaie intr-un vas mare de metal sau ceramica si bate-le le mana pana cand albusurile se intaresc si nu mai cad de pe lingura. 

2. Adauga o lingura de zahar si amesteca pana cand albusurile redevin tari. Repeta procedeul pana cand a fost folosit tot zaharul si bezeaua este tare si lucioasa.
Presara alunele de padure. Nu amesteca.

3. Pune 8 linguri mari de bezea pe hartia de copt, incercand sa le dai forme relativ rotunde. Fa o mica adancitura cu lingura in varful fiecarui mereng pentru a pune mai tarziu frisca si fructele. Coace pentru o ora si 15 minute sau pana cand bezelele devin aurii si crocante. Lasa-le sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa.

4. Pentru compot, incalzeste usor toate ingredientele intr-o oala pana cand zaharul se dizova. Acopera oala si gateste timp de 3 minute pana cand fructele incep sa se descompuna usor. Raceste. Asambleaza bezelele inainte de a le manca: pune frisca apoi adauga linguri de compot. 

Sursa: bbcgoodfood.com

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies