Chef Doru de la "Draga mea prietena" iti spune cum sa il prepari.
Ingrediente
Un pachet mare de psicoturi
350 ml frisca lichida
350 g crema de branza
500 g fructe de padure
O lamaie
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
2 linguri zahar pudra
Extract de vanilie
Menta proaspata
Mod
de preparare
Jumatate de piscoturi se toaca marunt si se pun la baza unei forme de tort.
Se amesteca crema de branza cu zaharul pudra, se adauga extractul de vanilie si coaja de lamaie.
Se omogenizeaza totul, apoi se adauga frisca batuta.
Fructele se marineaza cu putin zahar pudra, apoi cu zema de lamaie. Cand si-au lasat putina zeama se scurg cat mai bine.
Cu zeama obtinuta, se inmoaie blatul din piscoturi maruntite, se adauga fructele si deasupra crema de branza cu frisca.
Se decoreaza cu fructe si menta proaspata. Se da la rece, iar cand s-a asezat, se scoate din forma, iar pe margini se decoreaza cu piscoturi.