Nu ai nevoie de bani multi pentru a prepara acest fel de mancare delicios. In plus, este gata imediat!
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 35 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 381
Ingrediente
400g rosii la conserva taiate
1 litru de supa de legume
o bucatica de unt
o lingura de ulei de masline
o ceapa, taiata fin
2 catei de usturoi,
taiati fin
O ramura de rozmarin, taiata fin
250g de orez pentru risotto
300g de rosii cherry, taiate in jumatate
o mana de busuioc proaspat, rupta grosier
4 linguri de parmezan ras
Mod de preparare
1. Amesteca rosiile taiate din conserva si jumatate din supa de pui intr-un procesor si amesteca pana cand obtii o pasta moale.
Pune amestecul intr-o oala alaturi de supa ramas si mentine amestecul pe foc la o temperatura scazuta.
2. Intre timp, pune unul si uleiul pe baza unei tigai mari si incalzeste usor pana cand untul s-a topit. Adauga ceapa si gateste timp de 6 minute, pana cand se inmoaie. Pune usturoiul si rozmarinul si gateste inca 1 minut. Apa orezul si gateste-l, amestecand timp de 1 minut.
3. Incepe sa adaugi supa fierbinte si amestecul de rosii, cate un sfert o singura data. Lasa risotto-ul sa se gateasca, amestecand des, adaugand mai multa supa pe masura ce este absorbita. Dupa ce ai adaugat jumatate din lichid, pune rosiile cherry. Dupa 20- 25 de minute, orezul ar trebui sa fie cremos si moale, rosiile cherry sa fie moi si tot lichidul absorbit.
4. Acopera si lasa sa se odihneasca timp de 1 minut, apoi pune busuiocul. Serveste cu parmezan si piper negru.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 35 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 381
Ingrediente
400g rosii la conserva taiate
1 litru de supa de legume
o bucatica de unt
o lingura de ulei de masline
o ceapa, taiata fin
2 catei de usturoi, taiati fin
O ramura de rozmarin, taiata fin
250g de orez pentru risotto
300g de rosii cherry, taiate in jumatate
o mana de busuioc proaspat, rupta grosier
4 linguri de parmezan ras
Mod de preparare 1. Amesteca rosiile taiate din conserva si jumatate din supa de pui intr-un procesor si amesteca pana cand obtii o pasta moale.
Pune amestecul intr-o oala alaturi de supa ramas si mentine amestecul pe foc la o temperatura scazuta.
2. Intre timp, pune unul si uleiul pe baza unei tigai mari si incalzeste usor pana cand untul s-a topit. Adauga ceapa si gateste timp de 6 minute, pana cand se inmoaie. Pune usturoiul si rozmarinul si gateste inca 1 minut. Apa orezul si gateste-l, amestecand timp de 1 minut.
3.
Incepe sa adaugi supa fierbinte si amestecul de rosii, cate un sfert o singura data. Lasa risotto-ul sa se gateasca, amestecand des, adaugand mai multa supa pe masura ce este absorbita. Dupa ce ai adaugat jumatate din lichid, pune rosiile cherry. Dupa 20- 25 de minute, orezul ar trebui sa fie cremos si moale, rosiile cherry sa fie moi si tot lichidul absorbit.
4. Acopera si lasa sa se odihneasca timp de 1 minut, apoi pune busuiocul.
Serveste cu parmezan si piper negru.
Sursa: bbcgoodfood.com
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro