Chef Doru Serban te invata sa prepari rulada cu corcoduse. Iata de ce ingrediente ai nevoie.
Ingrediente
8 oua
8 linguri de zahar
4 linguri de faina
4 linguri de gris
Pentru dulceata rapida de corcoduse:
500 g corocoduse coapte
100g zahar
Pentru sirop:
250 g zahar
O lamaie
Esenta de rom
250 ml apa
Mod de preparare
Se face un blat de pandispan astfel: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se continua sa se bata ca la bezea.
Se adauga galbenusurile frecate putin, se adauga faina, treptat, in ploaie, apoi grisul, amestecand de jos in sus.
Se intinde pe o tava in strat de maxim 2 cm, se da la cuptor la 180°C, timp de 25-30 minute.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Se scoate de la cuptor si se insiropeaza.
Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul si coaja de la lamaie, se da jos de pe foc si se adauga romul si zeama de lamaie. Se toarna siropul cald peste pandispanul racorit putin, apoi se unge pandispanul insiropat cu gemul de corcoduse.
Pentru gem, se fierb corcodusele la foc mic cu zahar, pana capata o consistenta de gem.
Se serveste dupa cateva ore de tinut la rece.