Aceasta reteta combina doua dintre cele mai bune deserturi: inghetata si cheesecake-ul.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 20 minute (plus racirea si inghetarea)
Grad de dificultate: moderat usor
Portii: 6
Calorii per portie: 587
Ingrediente
150g crema de branza, batuta bine
100g coacaze negre
6 biscuiti digestivi, maruntiti
1 pastaie de
300ml lapte gras
300ml de frisca grasa
100g zahar brun
4 galbenusuri
Mod de preparare
1. Pune un recipient in congelator. Taie pastaia de vanilie pe lung, scoate semintele cu varful unui cutit si pune-le intr-o oala impreuna cu laptele, frisca si pastaia. Fierbe ingredientele, ia-le de pe foc si lasa-le la infuzat timp de cel putin 20 de minute.
2. Intr-un vas mare bate zaharul si galbenusurile de ou pentru cateva minute, pana ca se deschid la culoare si devin pufoase. Pune crema de vanilie din nou pe foc pana cand incepe sa fiarba. Pune crema de branza, apoi adauga intregul amestec peste galbenusuri, amestecand pana cand totul devine omogen.
3. In acest punct, ia un vas mare cu apa rece si pune un vas mai mic in el. Pune crema de mai sus din nou pe aragaz si gateste la foc mic, amestecand in mod continuu, asigurandu-te ca lingura atinge fundul vasului. Amesteca timp de 10 minute, pana cand crema se ingroasa. Pune amestecul in vasul aflat in apa rece si lasa la racit, pana cand poate fi luat cu lingura.
4. Pune straturi de inghetata, coacaze si biscuiti in vasul de la congelator si ingheata totul pana cand se solidifica.
Sursa: bbcgoodfood.com
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro