Daca vrei sa mananci ceva sanatos, iti recomandam o reteta usoara de fursecuri.
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 55 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 16
Calorii per portie: 365
Ingrediente
250g de unt, plus extra pentru uns
145g zahar demerara
85 g sirop de caramel
200g de fulgi de ovaz
140g role de ovaz
140g nuci macadamia, taiate grosier
coaja de la jumatate de lamaie
85g de faina cu agent de crestere
200g afine
85g ciocolata alba, taiata marunt
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 160 de grade C/gaz 3. Unge o tava patrata cu unt si pune hartie de copt.
2. Pune untul, zaharul, siropul si un strop de sare intr-o tigaie si topeste usor la caldura mica. Combina ovazul, nucile, coaja de lamaie si faina intr-un vas mare si adauga amestecul dulce. Amesteca bine, apoi incorporeaza afinele. Pune amestecul in tava si niveleaza cu ajutorul unei linguri. Coace timp de 45 de minute. Lasa totul in tava pentru a se raci complet.
3.
Scoate amestectul din tava.Pune ciocolata alba si topeste-o 15 secunde la microunde. Stropeste ciocolata topita pe aluat, apoi lasa totul la racit inainte de a taia in felii.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 55 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 16
Calorii per portie: 365
Ingrediente
250g de unt, plus extra pentru uns
145g zahar demerara
85 g sirop de caramel
200g de fulgi de
ovaz
140g role de ovaz
140g nuci macadamia, taiate grosier
coaja de la jumatate de lamaie
85g de faina cu agent de crestere
200g afine
85g ciocolata alba, taiata marunt
Mod de preparare 1. Incalzeste cuptorul la 160 de grade C/gaz 3. Unge o tava patrata cu unt si pune hartie de copt.
2. Pune untul, zaharul, siropul si un strop de sare intr-o tigaie si topeste usor la caldura mica.
Combina ovazul, nucile, coaja de lamaie si faina intr-un vas mare si adauga amestecul dulce. Amesteca bine, apoi incorporeaza afinele. Pune amestecul in tava si niveleaza cu ajutorul unei linguri. Coace timp de 45 de minute. Lasa totul in tava pentru a se raci complet.
3. Scoate amestectul din tava.Pune ciocolata alba si topeste-o 15 secunde la microunde. Stropeste ciocolata topita pe aluat, apoi lasa totul la racit inainte de a taia in felii.
Sursa:
bbcgoodfood.com Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro