Daca iti place pestele si vrei sa prepari un fel de mancare special, incearca aceasta reteta. Nu te vei mai satura de aromele ametitoare!
Ingrediente:
450 g somon
Sare, piper
60 g unt
2 catei de usturoi zdrobiti
Pentru sosul de ceapa caramelizata
15 g unt
15 ml de ulei de masline
O ceapa rosie taiata felii
15 g zahar brun
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
O conserva mica de porumb dulce (poti folosi si porumb proaspat, cam 3 stiuleti).
2 ardei iuti rosii taiati marunt
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul.
Condimenteaza somonul cu sare si piper si aseaza-l intr-o tava.
Intr-o oala mica topeste untul si adauga usturoiul pisat.
Adauga o parte din untul topit cu usturoi deasupra somonului.
Pune tava in cuptor si lasa-l sa se prajeasca pentru 8-10 minute.
Dupa ce somonul este gata, scoate-l din cuptor si adauga restul de unt si usturoi deasupra.
Pune unt si ulei de masline intr-o tigaie iar cand acestea s-au incins, adauga ceapa cu putina sare si amesteca pana cand aceasta devine translucenta.
Adauga apoi zaharul brun si amesteca pana cand acesta se caramelizeaza.
Pune si porumbul si ardeiul iute si mai lasa totul pe foc inca un minut sau doua.
Serveste somonul cu sosul de ceapa caramelizata.
Sursa www.howsweeteats.com