Acest fel de mancare isi are originile in Sicilia, unde aromele si fructele uscate din Arabia se intalnesc cu peste proaspat si legumele din Mediterana.
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 50 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 489
Ingrediente
2 bulbi de fenicul, taiati fin
1 ceapa mare, taiata fin
3 linguri de ulei de masline extra virgin, plus extra pentru stropit
2 lamai, una cu coaja curatata si apoi stoarsa, una taiata in felii
Cateva frunze de sofran
250ml de supa de pui sau de legume
2 pesti mari sau 4 pesti mici intregi, curatati
O legatura mica de marar, taiat marunt
250g de rosii mici, taiate pe jumatate
2 linguri de muguri de pin prajiti
1 lingura de coacaze
Mod de preparare
1.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade sau gaz 6. Pune fenicului si ceapa intr-o tigaie mare, pune doua linguri de ulei, o lingura de zeama de lamaie si asezoneaza. Gateste timp de 20 de minute, pana cand se inmoaie si sunt aproape caramelizate. Intre timp, pune couscous-ul intr-un vas mediu. Amesteca sofranul si supa, pune peste couscous si acopera cu o folie alimentara.
2.
Spala pestele cu apa rece pe dinafara si inauntru, apoi lasa-l sa se usuce. Taie adanc pe parti, asezoneaza cu sare, piperi si coaja de lamaie. Dupa 10 minute, amesteca couscous-ul cu o furculita si adauga doua linguri de suc de lamaie, restul de coaja de lamaie, mararul, o lingura de muguri de pin si asezoneaza. Pune couscous-ul in cavitatile ficarui peste, lasand restul pentru mai tarziu.
3.
Pune rosiile si coacazele intr-o tava. Asaza peste deasupra si pune la cuptor timp de 30 de minute.
4. Adauga restul de muguri de pin, apoi serveste peste direct din tava, cu felii de lamaie.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 50 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 489
Ingrediente
2 bulbi de fenicul, taiati fin
1 ceapa
mare, taiata fin
3 linguri de ulei de masline extra virgin, plus extra pentru stropit
2 lamai, una cu coaja curatata si apoi stoarsa, una taiata in felii
200g couscous
Cateva frunze de sofran
250ml de supa de pui sau de legume
2 pesti mari sau 4 pesti mici intregi, curatati
O legatura mica de marar, taiat marunt
250g de rosii mici, taiate pe jumatate
2 linguri de muguri de pin prajiti
1 lingura de coacaze
Mod de preparare 1.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade sau gaz 6. Pune fenicului si ceapa intr-o tigaie mare, pune doua linguri de ulei, o lingura de zeama de lamaie si asezoneaza. Gateste timp de 20 de minute, pana cand se inmoaie si sunt aproape caramelizate. Intre timp, pune couscous-ul intr-un vas mediu. Amesteca sofranul si supa, pune peste couscous si acopera cu o folie alimentara.
2. Spala pestele cu apa rece pe dinafara si inauntru, apoi lasa-l sa se usuce.
Taie adanc pe parti, asezoneaza cu sare, piperi si coaja de lamaie. Dupa 10 minute, amesteca couscous-ul cu o furculita si adauga doua linguri de suc de lamaie, restul de coaja de lamaie, mararul, o lingura de muguri de pin si asezoneaza. Pune couscous-ul in cavitatile ficarui peste, lasand restul pentru mai tarziu.
3. Pune rosiile si coacazele intr-o tava. Asaza peste deasupra si pune la cuptor timp de 30 de minute.
4. Adauga restul de muguri de pin, apoi serveste peste direct din tava, cu felii de lamaie.
Sursa:
bbcgoodfood.com Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro
Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro