Acest fel de mancare nu doar ca este delicios insa este si bogat in proteine, acizi grasi omega 3. Daca ti se pare complicat, trebuie sa stii ca preparatul este gata in 30 de minute!
Ingrediente:
15 ml de miere
Zeama de la o lamaie
Pudra de usturoi
40- 50 ml de sos de soia
400 g de somon file, taiat in 4 bucati
230 g de faro (daca nu gasesti farro, il poti inlocui cu orez brun).
15 ml de sos de stridii
Un catel de usturoi zdrobit
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
15 g sos/pasta chilli
200
14 g de ghimbir ras
150-200 g pastai de mazare
100 g de praz taiat felii
10-15 g de seminte de susan
Mod de preparare:
Amesteca mierea cu o parte din zeama de lamaie, o lingurita sau doua de pudra de usturoi si 15- 20 ml de sos de soia, intr-un bol.
Adauga somonul in amestec pentru a se marina si pune bolul la frigider pentru 30 minute, intorcandu-l o data pe cealalta parte la 15 minute.
Pentru a prepara farro trebuie sa il fierbi in 650 ml de apa. Fierbe-l cu capac la foc mediu, pentru 15-20 de minute. Daca ramane apa dupa ce acesta este fiert, scurge-o.
Intr-o oala pune sosul de soia ramas, sosul de stridii, zeama de lamaie, usturoiul zdrobit si pasta de chilli.
Adauga ciupercile, ghimbirul si mazarea, jumatate din cantitatea de praz si amesteca bine in timp ce focul este mediu.
Dupa vreo 5 minute poti adauga farro. Amesteca din nou.
Intr-o tigaie non- aderenta stropeste niste ulei de masline si pune somonul la prajit. Prajeste-l la foc mediu timp de 2 minute pe fiecare parte. Adauga apoi sosul marinat, pune un capac si mai lasa somonul pe foc 5 minute.
Acesta se serveste cu legumele si farro si se garniseste cu felii de praz si seminte de susan.
Sursa www.skinnytaste.com