Prepara o delicioasa budinca de ciocolata! Te vei indragosti de gustul ei intens!

Prepara o delicioasa budinca de ciocolata! Te vei indragosti de gustul ei intens!
Prepara o delicioasa budinca de ciocolata! Te vei indragosti de gustul ei intens!

Aceasta budinca iti va activa toate simturile si te va face sa-ti doresti mai mult.

 

Timp de pragatire: 35 de minute
Timp de gatire: 30 de minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 8
Calorii per portie: 522
Ingrediente
100g unt topit, plus extra pentru tava
250g faina cu factor de crestere
140g zahar brun
50g cacao
1 lingura praf de copt
Coaja si sucul de
la 1 portocala
3 oua
150ml lapte
100g ciocolata cu lapte si cicolata, taiata in bucati
Frisca sau inghetata pentru servire
Pentru sos
200g zahar muscovado light
25 g cacao
Mod de preparare
1.
Unge cu unt o tava cu capacitate de 2 litri si incalzeste cuptorul la 180 de grade/gaz 4. Pune un vas cu apa la fiert. Pune faina, zaharul brun, 50g de cacao, praful de copt, coaja de portocale si putina sare intr-un vas mare. Amesteca sucul de portocale, ouale, untul topit si laptele, apoi toarna in ingredientele uscate si amesteca pana cand obtii o crema moale. Pune bucarile de ciocolata si adauga amestecul in tava.
2. Amesteca 300ml de apa fiarta cu zaharul si cacaoa pentru sos, apoi pune-l pentru budinca. Nu te ingrijora, ar putea sa arate ciudat. Coace pe sertarul din mijloc al cuptorului timp de 30 de minute, pana cand suprafata pare moale si crocanta. In timp ce pui budinca in farfurii, ar trebui sa descoperi un mijloc bogat in ciocolata, cu mult sos sub blat.
Consuma imediat cu inghetata de vanilie sau frisca.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pragatire: 35 de minute
Timp de gatire: 30 de minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 8
Calorii per portie: 522

Ingrediente

100g unt topit, plus extra pentru tava
250g faina cu factor de crestere
140g zahar brun
50g cacao
1 lingura praf de copt
Coaja si sucul de la 1 portocala
3 oua
150ml

lapte
100g ciocolata cu lapte si cicolata, taiata in bucati
Frisca sau inghetata pentru servire

Pentru sos
200g zahar muscovado light
25 g cacao

Mod de preparare

1. Unge cu unt o tava cu capacitate de 2 litri si incalzeste cuptorul la 180 de grade/gaz 4. Pune un vas cu apa la fiert. Pune faina, zaharul brun, 50g de cacao, praful de copt, coaja de portocale si putina sare intr-un vas mare.
Amesteca sucul de portocale, ouale, untul topit si laptele, apoi toarna in ingredientele uscate si amesteca pana cand obtii o crema moale. Pune bucarile de ciocolata si adauga amestecul in tava.

2. Amesteca 300ml de apa fiarta cu zaharul si cacaoa pentru sos, apoi pune-l pentru budinca. Nu te ingrijora, ar putea sa arate ciudat. Coace pe sertarul din mijloc al cuptorului timp de 30 de minute, pana cand suprafata pare moale si crocanta.
In timp ce pui budinca in farfurii, ar trebui sa descoperi un mijloc bogat in ciocolata, cu mult sos sub blat. Consuma imediat cu inghetata de vanilie sau frisca.

Sursa: bbcgoodfood.com

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies