Descopera alimentul care contine cele mai multe vitamine din complexul B! Uite ce sa mananci in mod constant pentru o sanatate de fier!

Descopera alimentul care contine cele mai multe vitamine din complexul B! Uite ce sa mananci in mod constant pentru o sanatate de fier!
Descopera alimentul care contine cele mai multe vitamine din complexul B! Uite ce sa mananci in mod constant pentru o sanatate de fier!

Daca vrei ca organismul tau sa beneficieze de cele mai importante vitamine de care are nevoie, iti recomandam sa incluzi in dieta ta ciupercile.


Contin vitamina D-
Ciupercile sunt o sursa naturala de vitamina D, substanta care sustine sanatatea sistemului osos.

Abunda in vitamina B1- Din compozitia ciupercilor face parte si vitamina B1, cunoscuta si sub numele de tiamina. Aceasta vitamina sustine corpul in procesul de transformare a carbohidratilor in energie.

Este o sursa buna de vitamina B3- Niacina sau vitamina B3 este o alta vitamina importanta din complexul B care se gaseste din plin in ciuperci.

Aceasta contribuie la buna functionare a sistemului nervos si a celui digestiv.

Contin vitamina B5- Acidul pantotenic sau vitamina B5 joaca un rol important in buna functionare a metabolismului, in special in reglarea hormonilor din corp.

Sunt o sursa buna de vitamina B6- Ciupercile contin din plin si vitamina B6, care sustine starea de bine. In plus, vitamina B6 regleaza si ceasul intern al corpului, extrem de important pentru buna functionare a creierului.


Contin vitamina B9- In compozitia ciupercilor se gaseste si vitamina B9, cunoscuta si sub numele de folati. Aceasta este responsabila de formarea celulelor albe si rosii din corp, cat si de cresterea armonioasa a bebelusilor.

Sunt o sursa de vitamina H- Nu in ultimul rand, ciupercile contin vitamina H sau biotina, care este esentiala in metabolizarea carbohidratilor si a proteinelor.
In plus, biotina are un rol major in cresterea imunitatii.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies