Sophia, Amadeus, Ellie White si Carmen Negoita au degustat preparate traditionale dacice, ca ale stramosilor nostri, la restaurantul La Bordei!

Sophia, Amadeus, Ellie White si Carmen Negoita au degustat preparate traditionale dacice, ca ale stramosilor nostri, la restaurantul La Bordei!
Sophia, Amadeus, Ellie White si Carmen Negoita au degustat preparate traditionale dacice, ca ale stramosilor nostri, la restaurantul La Bordei!

Sophia, Amadeus, Ellie White si Carmen Negoita au avut ocazia sa descopere bucataria dacica cu ocazia participarii la evenimentul de inaugurare a restaurantului La Bordei din Bucuresti.

Vedetele au degustat astfel preparate traditionale ce dateaza de milenii, adaptate vremurilor moderne de catre chefi cu experienta.

Vedetele au degustat astfel preparate traditionale ce dateaza de milenii, adaptate vremurilor moderne de catre chefi cu experienta.
De la acestia au invatat retete pe care le puneau in practica stramosii nostri si despre care istoricii sustin ca erau foarte apreciate de alte popoare, in special de romani

De la acestia au invatat retete pe care le puneau in practica stramosii nostri si despre care istoricii sustin ca erau foarte apreciate de alte popoare, in special de

romani.

Astfel, vedetele au descoperit zemurile delicioase: zama dacica de gaina, dreasa dacica din navod (realizata din biban, legume si mei), potrivita dacica (pipote de rata, varza rosie acra, legume). Apoi, feluri principale precum limba perpelita ca la Sucidava (limba de vaca, legume), rasplata dacica (ciolan copt, varza calita rosie, hrean), carne garnita ca la daci (carne de porc, mei, zemi de usturoi), precum si deserturile dovleac in vatra, minciunele dacice (faina de grau, branza de vaca, stafide, miere), comoara padurii (fructe de padure, alune de padure, smantana, miere).

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Andreea Runceanu si Patricia Cimpoiasu au acceptat chiar propunerea de a gati in bucatarie, alaturi de specialist, o reteta traditionala de ciolan cu varza rosie rasplata dacilor.

Restaurantul La Bordei, care se va deschide oficial pe 11 septembrie, situat in incinta Cotroceni Business Center (fosta cladire Apaca), prezinta un concept unic, axat pe trei vremuri si trei stiluri diferite: dacic, traditional si

international.

In cadrul evenimentului de lansare, prezentat de Cabral, la care au participat vedetele amintite, un cuplu de balerini a evoluat in acord cu cele trei stiluri – ancestral, clasic si contemporan, o trupa a interpretat piese cover, un pianist a cantat in stil café concert, iar un cvartet de coarde muzica clasica.

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies