Sophia, Amadeus, Ellie White si Carmen Negoita au avut ocazia sa descopere bucataria dacica cu ocazia participarii la evenimentul de inaugurare a restaurantului La Bordei din Bucuresti.
Vedetele au degustat astfel preparate traditionale ce dateaza de milenii, adaptate vremurilor moderne de catre chefi cu experienta.
De la acestia au invatat retete pe care le puneau in practica stramosii nostri si despre care istoricii sustin ca erau foarte apreciate de alte popoare, in special de
Astfel, vedetele au descoperit zemurile delicioase: zama dacica de gaina, dreasa dacica din navod (realizata din biban, legume si mei), potrivita dacica (pipote de rata, varza rosie acra, legume). Apoi, feluri principale precum limba perpelita ca la Sucidava (limba de vaca, legume), rasplata dacica (ciolan copt, varza calita rosie, hrean), carne garnita ca la daci (carne de porc, mei, zemi de usturoi), precum si deserturile dovleac in vatra, minciunele dacice (faina de grau, branza de vaca, stafide, miere), comoara padurii (fructe de padure, alune de padure, smantana, miere).
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Andreea Runceanu si Patricia Cimpoiasu au acceptat chiar propunerea de a gati in bucatarie, alaturi de specialist, o reteta traditionala de ciolan cu varza rosie rasplata dacilor.
Restaurantul La Bordei, care se va deschide oficial pe 11 septembrie, situat in incinta Cotroceni Business Center (fosta cladire Apaca), prezinta un concept unic, axat pe trei vremuri si trei stiluri diferite: dacic, traditional si
international.In cadrul evenimentului de lansare, prezentat de Cabral, la care au participat vedetele amintite, un cuplu de balerini a evoluat in acord cu cele trei stiluri – ancestral, clasic si contemporan, o trupa a interpretat piese cover, un pianist a cantat in stil café concert, iar un cvartet de coarde muzica clasica.