Uite cum iti pot afecta unele accesorii sanatatea! Vezi despre ce este vorba!

Uite cum iti pot afecta unele accesorii sanatatea! Vezi despre ce este vorba!
Uite cum iti pot afecta unele accesorii sanatatea! Vezi despre ce este vorba!

Luati in calcul si efectele modei asupra sanatatii, recomanda medicii femeilor pasionate de haine si accesorii.

Specialistii au observat ca purtarea anumitor accesorii poate avea consecinte negative asupra corpului si poate duce la aparitia unor afectiuni specifice.

In perioada Saptamanii Modei Londoneze, Simon Moyes, un chirurg britanic specializat in operatii artroscopice pentru corectarea unor probleme ale genunchilor, umerilor, gleznei si labei piciorului, a avertizat femeile in privinta pericolelor le care se expun purtand anumite tipuri de accesorii la moda.

El si colegii sai chirurgi, ca si fizioterapeutii si antrenorii personali de fitness, au constatat o crestere semnificativa a numarului de cazuri de afectiuni ale aparatului locomotor, asociate cu moda.

Iata cateva exemple.

Colierele masive

Acestea se bucura de o popularitate tot mai mare in moda contemporana, dar, mai ales in combinatie cu posetele grele, pot determina aplecarea umerilor, curbarea anormala a coloanei vertebrale in regiunea toracica a acesteia si hiperextensia coloanei in zona cervicala, ceea ce impinge capul inainte; acest proces duce la tensionarea puternica a zonei de la baza gatului, provocand dureri ale cefei.

Aceste aspecte, adaugate pozitiei incorecte la birou, afecteaza muschii si scheletul intr-un mod ce duce la aparitia durerilor in zona toracica a coloanei, in ceafa si in umeri.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Pentru a evita aceste probleme, se recomanda efectuarea unor exercitii de streching (intinderi) si mentinerea unei posturi corecte la locul de munca.

Tocurile inalte

Purtarea ocazionala a pantofilor cu toc inalt nu dauneaza piciorului; problemele apar cand acestia sunt purtati zilnic, pe perioade lungi de timp.

Purtarea lor frecventa poate duce la tendinita ahiliana (afectiune a tendonului lui Ahile, de deasupra calcaiului). La femeile care poarta mereu tocuri inalte, acest tendon se scurteaza si se poate inflama, aparand dureri puternice.

O alta consecinta a purtarii tocurilor inalte este cresterea riscului de a face monturi, deoarece piciorul este impins spre varful pantofului, „ingramadind” degetele de la picioare si fortandu-le sa stea multa vreme in

pozitii nenaturale.

Posetele

Gentile, in care sunt „carate” multe lucruri, pot fi uneori surprinzator de grele, iar purtarea lor pe umar duce la aparitia durerilor cronice ale umerilor. Apasarea in jos, pe umar, si aplecarea in fata, determina de ele, duc la uzura tendonului, urmarea fiind durerile la nivelul muschiului deltoid. Durerile pot fi atat de puternice, incat tulbura somnul si limiteaza miscarea bratului.

Pentru evita aceste necazuri, dr. Moyes recomanda „usurarea” posetelor, descarcand din ele lucrurile care nu sunt neaparat necesare, si purtarea lor pe ambii umeri, alternativ, pentru a evita presiunea excesiva asupra unui singur umar.

Sursa: Descopera.ro.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies