Daca iti place papara trebuie sa incerci aceasta reteta speciala!
Ingrediente
3 oua
25 g unt
2 linguri de lapte
Sare
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Piper
2 felii de paine toast pentru servire
Mod
Intr-un castron, spargeti ouale si bateti-le cu cele 2 linguri de lapte, sare si piper.
Ungeti o cratita de sotat cu jumatate din cantitatea de unt si adaugati ouale batute.
Cu ajutorul unei spatule si pe foc mic sau si mai bine, la bain-marie, amestecati cu grija ouale, in toata cratita, fara sa va opriti. Se vor forma mici cocoloase de ou, dar nu lasati sa se adune, amestecati continuuu.
Ouale sunt facute cand capata aspectul unei creme pe jumatate inchegate, cu mici particule de ou in ea, foarte onctuoasa, dar niciodata solida.
Pentru a opri prepararea si a pastra textura cremoasa a oualor facute papara, luati vasul de pe foc si incorporati restul de crema de unt, amestecand bine cu spatula.
In afara de faptul ca opreste ouale din gatit, untul le va face mai cremoase.
Serviti pe 2 felii de paine prajita.