Lumina albastra emisa de mobil iti afecteaza vederea si somnul! Iata cat este de daunatoare!

Lumina albastra emisa de mobil iti afecteaza vederea si somnul! Iata cat este de daunatoare!
Lumina albastra emisa de mobil iti afecteaza vederea si somnul! Iata cat este de daunatoare!

Lumina albastra emisa de telefonul mobil afecteaza vederea si somnul, ceea ce poate duce inclusiv la probleme de sanatate mentala, potrivit mai multor studii.

 

Lumina de culoare albastra face parte din spectrul luminii emise de Soare, ceea ce inseamna ca oamenii sunt expusi ei in fiecare zi. Totusi, expunerea pe timpul noptii la lumina albastra, care este emisa la niveluri mari de telefoanele inteligente, tablete, laptopuri si alte dispozitive cu ecrane bazate pe tehnologia LED, poate duce la deteriorarea vederii, informeaza MEDIAFAX.
De asemenea, expunerea la acest tip de lumina duce la incetarea productiei de melatonina, un hormon care regleaza trecerea organismului din starea de veghe in cea de somn.
Când nivelul de melatonina si ciclul somnului sunt dereglate, creste riscul de a dezvolta o serie de maladii, de la depresie la cancer.
Ecranele dispozitivelor folosesc lumina albastra pentru ca este foarte puternica si permite folosirea aparatelor si in conditii de lumina solara puternica, pentru a putea citi afisajul. Oamenii au inceput sa fie expusi unor niveluri ridicate de astfel de lumina doar in ultimii 10-20 de ani, iar acum au inceput sa se vada si consecintele.
Daunele pe care lumina albastra le poate aduce ochilor sunt semnificative si surprinzatoare. Expunerea directa la aceasta radiatie poate afecta retina. Organizatia American Macular Degeneration Foundation, care se ocupa de problemele privind degenerarea maculara, o afectiune oftalmologica, avertizeaza ca lumina albastra poate fi o cauza a acestei boli, care duce la pierderea capacitatii de a vedea clar obiectele aflate in zona centrala a câmpului vizual.
Expunerea la lumina albastra afecteaza somnul de noapte, influentând negativ producerea de melatonina, hormonul care regleaza somnul. Dimineata, expunerea la aceasta lumina nu este o problema, dar creierul ar trebui sa produca melatonina când ne pregatim sa dormim, iar lumina albastra afecteaza procesul. Probleme cu somnul sunt considerate factori importanti in instalarea unor maladii, de la obezitate la probleme cognitive.

Lumina de culoare albastra face parte din spectrul luminii emise de Soare, ceea ce inseamna ca oamenii sunt expusi ei in fiecare zi.

Totusi, expunerea pe timpul noptii la lumina albastra, care este emisa la niveluri mari de telefoanele inteligente, tablete, laptopuri si alte dispozitive cu ecrane bazate pe tehnologia LED, poate duce la deteriorarea vederii, informeaza MEDIAFAX.

De asemenea, expunerea la acest tip de lumina duce la incetarea productiei de melatonina, un hormon care regleaza trecerea organismului din starea de veghe in cea de somn. Când nivelul de melatonina si ciclul somnului sunt dereglate, creste riscul de a dezvolta o serie de maladii, de la depresie la cancer.


Ecranele dispozitivelor folosesc lumina albastra pentru ca este foarte puternica si permite folosirea aparatelor si in conditii de lumina solara puternica, pentru a putea citi afisajul. Oamenii au inceput sa fie expusi unor niveluri ridicate de astfel de lumina doar in ultimii 10-20 de ani, iar acum au inceput sa se vada si consecintele.

Daunele pe care lumina albastra le poate aduce ochilor sunt semnificative si surprinzatoare.
Expunerea directa la aceasta radiatie poate afecta retina. Organizatia American Macular Degeneration Foundation, care se ocupa de problemele privind degenerarea maculara, o afectiune oftalmologica, avertizeaza ca lumina albastra poate fi o cauza a acestei boli, care duce la pierderea capacitatii de a vedea clar obiectele aflate in zona centrala a câmpului vizual.

Expunerea la lumina albastra afecteaza somnul de noapte, influentând negativ producerea de melatonina, hormonul care regleaza somnul.
Dimineata, expunerea la aceasta lumina nu este o problema, dar creierul ar trebui sa produca melatonina când ne pregatim sa dormim, iar lumina albastra afecteaza procesul. Probleme cu somnul sunt considerate factori importanti in instalarea unor maladii, de la obezitate la probleme cognitive.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Giuly, ceartă aprigă cu Bianca: "Ești falsă!" Robert intervine și o pune la punct pe iubita lui. Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: "Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică- stirilekanald.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce semnificație are rochia de mireasă în vis. E semn bun sau nu?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Furtuna Ashley lovește România! Bucureștiul și sudul țării, sub amenințarea unui ciclon polar. Temperaturile scad până la 15 grade: ”Vom interveni cu o alertă generală”

Alimente care dau energie și nu îngrașă. Ce e ideal să consumi toamna

Cine este și câți ani are Murat Divitçioğlu, care joacă rolul Gökhan, tatăl biologic al lui Berk, în serialul Totul pentru familia mea! Iată cum arată celebrul actor în postura de tătic, dincolo de platourile de filmare

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies