Aceasta tarta are coca pufoasa si un mijloc zemos si dulce de fructe de sezon.
Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire: 35- 40 de minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 10
Calorii per portie: 382
Ingrediente
140g mure
225g afine
4 prune mari, taiate in bucati
4 linguri de zahar brun
3 linguri de faina de porumb
Budinca de vanilie pentru servire
Pentru aluat
200g de unt in bloc
300g de faina, plus extra pentru presarat
5 linguri de zahar granulat
1 albus de ou
Mod de preparare
1.
In dimineata de dinainte de a face prajitura aminteste-ti sa pui untul la congelator, invelit in folie.
2. Pentru a face aluatul, amesteca faina intr-un vas mare cu un praf de sare si doua linguri de zahar. Folosind o razatoare, rade untul, incercand sa fii cat se poate de rapida, pentru a nu-l topi. La final, amesteca bine, avand grija ca tot untul este acoperit cu faina.
Adauga apoi 150ml de apa rece. Amesteca usor cu mainile, formeaza o coca, inveleste-o in folie alimentara si las-o la racit pentru 30 de minute.
3. Pune toate fructele intr-un vas, punand zaharul si faina de porumb. Adauga coaja de portocala si amesteca usor. Pune deoparte pana cand este gata aluatul.
4. Incalzeste cuptorul la 200 de grade/gaz 6.
Pune faina de o foaie de copt si pune aluatul pe ea, intr-un cerc grosier, cu grosimea de 0,5cm.
5. Amesteca inca o data fructele, apoi pune-le in mijlocul aluatului, lasand o margine de 7 cm. Impatureste aluatul pe margini. Bate albusul de ou pana cand este spuma. Folosind o pensula, pune-l peste tot aluatul. Presara putin zahar granulat peste tot si pune la cuptor pentru 35 de minute.
Serveste cu budinca sau frisca.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: 2 0 de minute
Timp de gatire: 35- 40 de minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 10
Calorii per portie: 382
Ingrediente
140g mure
225g afine
4 prune mari, taiate in bucati
4 linguri de zahar brun
3 linguri de faina de porumb
Coaja de la o portocala
Budinca de vanilie pentru servire
Pentru aluat
200g de unt in bloc
300g de faina, plus extra pentru presarat
5 linguri de zahar granulat
1 albus de ou
Mod de preparare
1. In dimineata de dinainte de a face prajitura aminteste-ti sa pui untul la congelator, invelit in folie.
2. Pentru a face aluatul, amesteca faina intr-un vas mare cu un praf de sare si doua linguri de zahar.
Folosind o razatoare, rade untul, incercand sa fii cat se poate de rapida, pentru a nu-l topi. La final, amesteca bine, avand grija ca tot untul este acoperit cu faina. Adauga apoi 150ml de apa rece. Amesteca usor cu mainile, formeaza o coca, inveleste-o in folie alimentara si las-o la racit pentru 30 de minute.
3. Pune toate fructele intr-un vas, punand zaharul si faina de porumb. Adauga coaja de portocala si amesteca usor.
Pune deoparte pana cand este gata aluatul.
4. Incalzeste cuptorul la 200 de grade/gaz 6. Pune faina de o foaie de copt si pune aluatul pe ea, intr-un cerc grosier, cu grosimea de 0,5cm.
5. Amesteca inca o data fructele, apoi pune-le in mijlocul aluatului, lasand o margine de 7 cm. Impatureste aluatul pe margini. Bate albusul de ou pana cand este spuma. Folosind o pensula, pune-l peste tot aluatul. Presara putin zahar granulat peste tot si pune la cuptor pentru 35 de minute. Serveste cu budinca sau frisca.
Sursa:
bbcgoodfood.com Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro