Invata sa faci cea mai buna mamaliga! O poti manca si pe post de desert!

Invata sa faci cea mai buna mamaliga! O poti manca si pe post de desert!
Invata sa faci cea mai buna mamaliga! O poti manca si pe post de desert!

Poti pune langa ea si sosuri cu legume pentru o masa satioasa sau o poti face dulce pentru micul dejun.

 

1. Mamaliga dulce pentru micul dejun. Suntem obisnuiti cu mamaliga sarata, asa ca o astfel de combinatie nu ne sta in simturi. Totusi, merita sa o incerci. E surprinzatoare si satioasa, in combinatie cu fructe proaspete. Si nici nu trebuie sa renunti la smantana preferata.
2. Schimba reteta pentru un gust intens. Adica, in loc de apa sau lapte, folosite de obicei pentru a fierbe malaiul, foloseste supa concentrata de pui sau supa concentrata de legume.
Iar daca vrei un gust special si influente asiatice, foloseste lapte de cocos.
3. Pentru o prezentare speciala, taie mamaliga in cubulete. Mamaliga are o textura perfecta pentru a fi pusa la prajit, pe gratar sau in cuptor. Noi iti propunem o reteta de cubulete de mamaliga servite cu pasta de rosii si nuci. Pentru un aspect si mai special poti folosi forme de taiat aluat de biscuiti rotunde pentru a taia mamaliga.
4. Foloseste porumb proaspat pentru mamaliga cu un gust aparte. Te-ai obisnuit sa faci mamaliga din malai? Schimba macar o data abordarea si foloseste boabe de porumb crude din care vei obtine cea mai cremoasa mamaliga. Avem pentru tine reteta unui bucatar celebru: Yotam Ottolenghi.
5. Cand n-ai nicio idee, un ou salveaza situatia. Nu e nevoie de retete complicate ca sa faci impresie buna.
Mamaliga cu branza poate avea o fata noua doar prin adaugarea unui ou prajit langa ea.
Sursa: Food Story

1. Mamaliga dulce pentru micul dejun. Suntem obisnuiti cu mamaliga sarata, asa ca o astfel de combinatie nu ne sta in simturi. Totusi, merita sa o incerci. E surprinzatoare si satioasa, in combinatie cu fructe proaspete. Si nici nu trebuie sa renunti la smantana preferata.



2. Schimba reteta pentru un gust intens. Adica, in loc de apa sau lapte, folosite de obicei pentru a fierbe malaiul, foloseste supa concentrata de pui sau supa concentrata de legume. Iar daca vrei un gust special si influente asiatice, foloseste lapte de cocos.

3. Pentru o prezentare speciala, taie mamaliga in cubulete. Mamaliga are o textura perfecta pentru a fi pusa la prajit, pe gratar sau in cuptor.
Noi iti propunem o reteta de cubulete de mamaliga servite cu pasta de rosii si nuci. Pentru un aspect si mai special poti folosi forme de taiat aluat de biscuiti rotunde pentru a taia mamaliga.

4. Foloseste porumb proaspat pentru mamaliga cu un gust aparte. Te-ai obisnuit sa faci mamaliga din malai? Schimba macar o data abordarea si foloseste boabe de porumb crude din care vei obtine cea mai cremoasa mamaliga.
Avem pentru tine reteta unui bucatar celebru: Yotam Ottolenghi.

5. Cand n-ai nicio idee, un ou salveaza situatia. Nu e nevoie de retete complicate ca sa faci impresie buna. Mamaliga cu branza poate avea o fata noua doar prin adaugarea unui ou prajit langa ea.

Sursa: Food Story

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies