Iti plac eclerurile? Pregateste unele cu crema de lamaie!

Iti plac eclerurile? Pregateste unele cu crema de lamaie!
Iti plac eclerurile? Pregateste unele cu crema de lamaie!

Alina Laufer iti spune cum se prepara un ecler care se topeste in gura.

 

Ingrediente
Ingrediente pentru choux:
125 ml lapte
125 ml apa
150 g faina
100 g unt
4 oua mari sau 5 oua medii
Ingrediente pentru crema:
500 ml lapte
3 oua
60 g faina
100 g zahar
Coaja de la o lamaie
Frisca
lichida (optional)
Mod de preparare
Aluat
Puneti la fiert, intr-o cratita, laptele, apa ,untul si un praf de sare.
Cand laptele a inceput sa fiarba, turnati faina si amestecati puternic, pt a nu face cocoloase.
Cand aluatul s-a mai racit, incorporati ouale, pe rand, unul dupa celalalt, amestecand.
Dupa ce ati incorporat toate ouale, asezati intr-o punga, cu un spritz.
Crema
Puneti la fiert laptele, cu coaja de lamaie. Intr-un castron bateti ouale impreuna cu zaharul si faina. Turnati peste laptele fierbinte, amestecand, pt a nu se forma cocoloase.
Lasati sa fiarba, amestecand continuu, ca sa nu se prinda. Dupa ce crema a fiert, asezati-o intr-un castron si puneti o folie de plastic pe suprafata cremei.
Daca doriti,dupa ce s-a racit, puteti sa-i adaugati 100 ml frisca lichida si sa o bateti putin cu mixerul.
Umpleti eclerele cu ajutorul unui spritz sau taiati-le pe jumatate si umpleti-le cu lingura. Pudrati cu  zahar pudra.

Ingrediente

Ingrediente pentru choux:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

125 ml lapte
125 ml apa
150 g faina
100 g unt
4 oua

mari sau 5 oua medii

Ingrediente pentru crema:

500 ml lapte
3 oua
60 g faina
100 g zahar
Coaja de la o lamaie
Frisca lichida (optional)

Mod de preparare

Aluat

Puneti la fiert, intr-o cratita, laptele, apa ,untul si un praf de sare.

Cand laptele a inceput sa fiarba, turnati faina si amestecati puternic, pt a nu face cocoloase. 


Cand aluatul s-a mai racit, incorporati ouale, pe rand, unul dupa celalalt, amestecand.

Dupa ce ati incorporat toate ouale, asezati intr-o punga, cu un spritz.

Crema

Puneti la fiert laptele, cu coaja de lamaie. Intr-un castron bateti ouale impreuna cu zaharul si faina. Turnati peste laptele fierbinte, amestecand, pt a nu se forma cocoloase. 

Lasati sa fiarba, amestecand continuu, ca sa nu se prinda.

Dupa ce crema a fiert, asezati-o intr-un castron si puneti o folie de plastic pe suprafata cremei.

Daca doriti,dupa ce s-a racit, puteti sa-i adaugati 100 ml frisca lichida si sa o bateti putin cu mixerul.

Umpleti eclerele cu ajutorul unui spritz sau taiati-le pe jumatate si umpleti-le cu lingura. Pudrati cu  zahar pudra.

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies