Traditiile de nunta si originea lor! Stii ce semnificatie are luna de miere sau buchetul miresei?

Traditiile de nunta si originea lor! Stii ce semnificatie are luna de miere sau buchetul miresei?
Traditiile de nunta si originea lor! Stii ce semnificatie are luna de miere sau buchetul miresei?

Unele traditii de nunta sunt foarte vechi si au o insemnatate aparte, desi poate astazi nu mai au sens. Daca te-ai intrebat vreodata de ce se arunca orez la nunta sau de ce pleaca tinerii casatoriti in luna de miere, afli acum raspunsul.

Buchetul miresei. In timpurile vechi miresele purtau buchetele prinse aproape de piept insa acestea nu contineau flori. Erau legaturi de marar sau usturoi. Aceste plante erau considerate mai folositoare decat florile si se presupunea ca aduc sanatate. In timp acestea buchete s-au transformat in adevarate opere de arta frumos mirositoare.

Rochiile elaborate pentru domnisoarele de onoare. In multe tari, traditia spune ca domnioarele de onoare trebuie sa poarte rochii identice care sa rivalizeze ca frumusete cu rochia miresei pentru ca spiritele rele sa gaseasca mai greu mireasa.

Aruncarea orezului. In anumite zone ale globului, mirele si mireasa primesc un “dus” de orez pentru a aduce cuplului fertilitate.

Tortul miresei. In trecut, se servea painea de nunta si nu tort. Mirele taia o felie mare din paine, musca din aceasta si faramita miezul ramas deasupra miresei. Invitatii se inghesuiau sa prinda si ei cateva firmituri pentru a le manca, considerand ca acest obicei aduce noroc.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Jartiera. In vremuri mai putin civilizate, in dimineata de dupa nunta, membrii importanti ai comunitatii cercetau dormitorul cuplului pentru a gasi dovada ca mariajul a  fost consumat. Acestia cautau in special jartiera si ciorapii miresei. In prezent astfel de practici sunt inacceptabile.

Luna de miere.

In trecut, casatoriile erau aranjate iar in unele cazuri, mirele rapea mireasa si disparea cu ea. In timp, oamenii au inceput sa se casatoreasca conform propriilor vointe iar rapirea s-a transformat intr-un ritual mai placut.

Inelul. Este simbolul logodnei. In trecut aceste inele nu erau atat de valoroase si reprezentau legamantul dintre cei doi.

Spargerea paharelor. Este o traditie evreiasca conform careia mirele trebuie sa sparga un pahar de vin cu pantoful si semnifica caderea templului din Ierusalim.

Sursa wedding.amerikanki.com



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies