Daca ai pofta de ceva bun care este gata in doar jumatate de ore, iti recomandam acest crumble.
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 25 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 395
Ingrediente
Pentru toppingul de crumble
120g faina alba
60g zahar brun
60g de unt de nesarat, la temperatura camerei, taiat in bucati
Pentru amestecul de fructe
30g unt nesarat
30g zahar demerara
115g mure
1 sfert de lingurita de scortisoara macinata
inghetata de vanilie pentru servire
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 190 de grade/gaz 5. Amesteca faina si zaharul intr-un vas mare.
Adauga untul, apoi framanta pana cand obtii o textura de crumble. Pune amestecul pe o foaie de copt, in strat uniform, apoi gateste timp de 15 minute.
2. Intre timp, curata si taie merele in cuburi mici. Adauga untul si zaharul intr-o tigaie medie si topeste-le impreuna la caldura medie. Gateste timp de 3 minute, pana cand amestecul are culoarea caramelului. Adauga merele si mai gateste inca 3 minute.
Adauca murele si scortisoara si gateste inca 3 minute. Acopera, ia de pe foc si lasa sa mai stea inca 3 minute sa se gateasca la caldura tigaii.
3. Pentru a servi, pune fructele intr-o tava pentru gradinat, adauga crumble-ul deasupra si reincalzeste la cuptor inca 10 minute. Serveste cu inghetata de vanilie.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 25 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie:
395
Ingrediente
Pentru toppingul de crumble
120g faina alba
60g zahar brun
60g de unt de nesarat, la temperatura camerei, taiat in bucati
Pentru amestecul de fructe
300g mere rosii
30g unt nesarat
30g zahar demerara
115g mure
1 sfert de lingurita de scortisoara macinata
inghetata de vanilie pentru servire
Mod de preparare
1.
Incalzeste cuptorul la 190 de grade/gaz 5. Amesteca faina si zaharul intr-un vas mare. Adauga untul, apoi framanta pana cand obtii o textura de crumble. Pune amestecul pe o foaie de copt, in strat uniform, apoi gateste timp de 15 minute.
2. Intre timp, curata si taie merele in cuburi mici. Adauga untul si zaharul intr-o tigaie medie si topeste-le impreuna la caldura medie. Gateste timp de 3 minute, pana cand amestecul are culoarea caramelului.
Adauga merele si mai gateste inca 3 minute. Adauca murele si scortisoara si gateste inca 3 minute. Acopera, ia de pe foc si lasa sa mai stea inca 3 minute sa se gateasca la caldura tigaii.
3. Pentru a servi, pune fructele intr-o tava pentru gradinat, adauga crumble-ul deasupra si reincalzeste la cuptor inca 10 minute. Serveste cu inghetata de vanilie.
Sursa:
bbcgoodfood.com Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro