Daca vrei sa pastrezi pentru prajiturile de sarbatori niste oua de casa bune, congeleaza-le! Ai grija insa sa nu le lasi in coaja! Pot dezvolta bacterii daca aceasta se sparge.
Ouale se pot congela foarte simplu. Ai nevoie de un recipient pentru cuburi de gheata. Noi ti le recomandam pe cele de silicon. Poti folosi de asemenea orice alte recipiente micute.
Pulverizeaza niste ulei de masline in tavita pentru gheata si sparge fiecare ou in cate un lacas. Pune apoi tavita la congelator.
Dupa ce ouale au inghetat le poti scoate si depozita in pungi, tot la congelator. Cand ai nevoie de oua, tot ce trebuie sa faci este sa le decongelezi.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Poti pastra ouale astfel congelate chiar si 6 luni!
De asemenea
poti sa congelezi numai albusul sau doar galbenusul, sau chiar ouale batute, daca vrei sa le folosesti pentru omleta.Sursa www.fresh-eggs-daily.com