Teff sau meiul etiopian devine din ce in ce mai popular si inlocuieste cu succes alte cereale. Are si numeroase beneficii pentru sanatate!
Este consumat in forma integrala. Meiul etiopian este de marimea unei seminte de mac, ceea ce il face cea mai mica cereala si de aceea este greu de procesat.
Nu contine gluten. Pentru cei care sufera de boala Celiaca, teff-ul este salvarea. Se poate face paine precum si alte produse din acest tip de mei.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Este o sursa bogata in calciu si vitamina C. Desi are bobul mic, acesta este bogat in calciu. De fapt, teff-ul are cel mai mare continut de calciu dintre toate cerealele.
Te ajuta la slabit. Teff-ul este bogat in fibre care iti dau senzatia de satietate si ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange.
Este versatil. Are un gust domol si poate fi pregatit in nenumarate feluri.
Sursa food.amerikanki.com